Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Κουφο... νήσι, ώρα μηδέν.

Μετά από 8 ώρες θαλασσοδαρμού και ανελέητου αέρα, πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου της "άγονης" γραμμής, φτάσαμε στο κουφονήσι.
"Επιτέλους" σκεφτήκαμε κι οι δυό " θα απολαύσουμε τις διακοπές μας στο ήσυχο αυτό νησάκι που απαγορεύονται τ' αυτοκίνητα και που αν σε κουράζουν οι μακρινές διαδρομές νοικιάζεις ποδήλατο.
Αυτά που ξέραμε τα ξεχάσαμε όταν άνοιξε η μπουκαπόρτα και κατέβηκε μια καραβιά αμάξια παρέα μας!
Τέλος πάντων, αν καταφέρεις να απομονώσεις το γεγονός οτι περπατάς στον εναν και μοναδικό χωματόδρομο για να πας από το ένα και μοναδικό χωριό στις παραλίες και τούμπαλιν, και κάνεις συνέχεια στην πάντα για να μην σε πατήσουν τα τζίπ και μετά είσαι άσπρος από τη σκόνη... μπορεί και να περάσεις καλά! Φυσικά αν πας για μπάνιο ξεπλένεσαι από το χώμα, αν πάλι πας στο χωριό, δεν σε παρεξηγεί κανείς γιατί οι μισοί είναι κάτασπροι σαν κι εσένα, εκτός απ' τους Έλληνες οδηγούς των..τζίπ!
Οι ντόπιοι, έχουν χρεωθεί μέχρι τ΄ αυτιά για να χτίσουν σε κάθε τετραγωνικό της περιουσίας τους δωμάτια, που τα χρεώνουν όσο τη σουίτα στο Intercontinental!
Ας τ' αφήσουμε όμως αυτά τώρα και ας κάνουμε μια βόλτα στο νησί.

Οι παραλίες είναι ειδυλλιακές και ιδανικές για χαλάρωση και διαλογισμό... εκτός από την απίθανη (κι όμως αληθινή) περίπτωση που 2 ηλίθιοι παίζουν ρακέτες!!!
Βρε αγόρι μου, πας σ' ένα νησί με την κοπέλα σου, βλέπεις οτι όλοι είναι άνθρωποι που θέλουν να ηρεμήσουν, να απολαύσουν τη θέα και ν' ακούσουν το κυματάκι να σκάει, όχι το τάκα- τούκα της ρακέτας σου! Προσαρμόσου πουλάκι μου, δες τι κάνουν οι γύρω σου στην παραλία, βγάλε το μαγιουδάκι σου (αν θες, αν πάλι δε θες, μην το βγάζεις), ξάπλωσε κι άσε τον ήλιο να σε αποβλακώσει, δεν χρειάζεται να κάνεις ότι και στην πλάζ της Βούλας, γιατί και οι υπόλοιποι, άνθρωποι είμαστε και γινόμαστε... ΈΞΑΛΟΙ!!!!
Η αλήθεια είναι οτι φέτος πήγαμε πιό αργά διακοπές απ' οτι συνηθίζουμε και αυτή ήταν η εποχή που φεύγαμε γιατί το μέρος γεμίζει δήθεν και τάχαμου τύπους που νομίζουν οτι ανακάλυψαν το σούπερ ουάου ερημονήσι.
Το πρωί, φτιάχνουν σκιά με λεοπάρ παρεό και καλάμια και το βράδυ φοράνε τις κολώνιες τους και τα ψηλοτάκουνα και ψάχνουν για τα μπαράκια στη Χώρα... τα ποιά;
Φίλε, σε λάθος νησί ήρθες, ένα μπαράκι είχε και έκλεισε. Αν βολεύεσαι με το Cafe του Νικήτα, που έχει την πιο ψαγμένη μουσική και μπορείς να φας και τη νοστιμότερη ομελέτα το πρωί, έχει καλώς. Διαφορετικά, μάλλον είσαι για Μύκονο, άσε που θα πληρώσεις και φθηνότερα το δωμάτιο. Για να μη σου πω οτι και η Γαύδος έχει περισσότερα κομφόρ!

To Cafe του Νικήτα

(κι απ' την ανοιχτή σκεπή, φωτίζει το φεγγάρι)

Ο Λ. πάει στο Κούφο.. κάθε καλοκαίρι από το 1983, τότε που όλα ήταν χωράφια. Που στις παραλίες αφήνανε την τσάντα με τα φρούτα τους οι λουόμενοι και πέρναγαν οι γάιδαροι και τους τα 'τρωγαν. Ο δρόμος για το χωριό δεν είχε φώτα και μπορούσες να βλέπεις όλα τ' αστέρια, ακόμα και τους γαλαξίες αλλά ταυτόχρονα να σπάσεις και τα πόδια σου στον κατσικόδρομο, που έκανε το πράγμα μια όμορφη περιπέτεια.

Το λιμάνι δεν υπήρχε, σε πετάγαν σε μια λάντζα από το πλοίο και μετά βουτούσες μέχρι το γόνατο στη θάλασσα με τα μπαγκάζια σου στην πλάτη για να βγείς στην ξηρά. Στις παραλιές έμεναν και κυκλοφορούσαν μόνο κάτι γυμνά φρικιά (από τα κανονικά, όχι απ' αυτά που το παίζουν τώρα με την τσέπη γεμάτη χαρτούρα- έλα ρε αλάνι) που καμιά φορά ξεχνιόντουσαν και πήγαιναν στην μοναδική παραλιακή ταβέρνα να φάνε, χωρίς να ντυθούν. Τότε τα μαγιό ήταν πολυτέλεια και το αντιηλιακό υπερβολή.

"Φοίνιξ" ο Μέγας

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται, για να βρείς δωμάτιο κάτω από 40 ευρώ πρέπει να πας διακοπές τον Οκτώβρη, το φαγητό ακρίβυνε, ανοίξανε 2 σούπερ μάρκετ που μπορείς να βρεις τα πάντα σε τιμές... Αγγλίας.
Στις παραλίες, όλοι φοράνε μαγιό ("που καταντήσαμε, να ντυνόμαστε για να πάμε για μπάνιο" ατάκα φρικιού γιαγιάς γυμνήστριας) τελευταία λέξη της μόδας και ψηλοτάκουνο σανδάλι που κάνει αδύνατο το περπάτημα στην άμμο, χρυσαφικά και αξεσουάρ που λαμπιρίζουν στον ήλιο, καπέλα Βουγιουκλάκη (εεεέιι κύριε πειρατηηηή...), βάψιμο αδιάβροχο (μη γίνουμε και ρεζίλι) για βραδυνή έξοδο και πετσέτα Luis Vuiton ασορτί με το τσαντάκι!
Φυσικά όλοι αυτοί είναι αραγμένοι στο τελευταίο απόκτημα του νησιού... το beach bar που φτιάχνει τον καλύτερο "EXPRESSO" ( ναι, έτσι αναγράφεται στον κατάλογο)!!!
Πες μου τώρα, πως να "ανταγωνιστώ" όλ' αυτά με τις πλαστικές σαγιονάρες και το μαγιό από το ΖARA;
Ένα πρωί πίναμε καφέ στου Νικήτα, όταν στο διπλανό τραπέζι, έκατσε ένας ντόπιος που είχε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το τηλέφωνο του χτυπούσε συνέχεια, πράγμα που μ' έκανε να πιστέψω οτι έχει μπει στο χρηματιστήριο... Όχι, ήταν ζήτηση δωματίων! Οι τιμές άρχιζαν από 80 ευρώ ΙΟΥΝΗ ΜΗΝΑ!! Έλεος ρε φίλε, τον Αύγουστο πόσα θα ζητήσεις για ένα κρεβάτι και μια τουαλέτα;

Άσχετο: Είχα ακούσει οτι κάποτε στη Σαντορίνη, σου νοικιάζανε το χώρο που έπιανε το σλίπινγκ μπάγκ σου στην ταράτσα του σπιτιού τους!!

"Τόσο είναι! 80 ευρώ, κι άμα δε σου κάνει μη σπαταλάς τον χρόνο μου, έχω άλλους 10 που περιμένουν να το νοικιάσουν!!!" Ήταν η τελευταία λέξη του ντόπιου "επιχειρηματία" και η δουλειά έκλεισε!
Φαντάσου πόσο ζώο ήταν ο συνομιλητής του, που δέχτηκε μετά από τέτοια συμπεριφορά, να μείνει στο δωμάτιο του αρχοντόμαγκα που άφησε το τσαπαρί για να γίνει ξενοδόχος και αντιμετωπίζει τους υποψήφιους πελάτες σαν κοκοβιούς!
Τελικά, αυτό που μπορεί να σε κάνει να αγαπήσεις ένα νησί, δεν είναι μόνο οι όμορφες παραλίες του αλλά και οι άνθρωποι και το κλίμα (όχι αυτό που βγάζει το σταφύλι, το άλλο... θα με παρακολουθήσετε τώρα ή δε θα συνεννοηθούμε;), η αύρα του νησιού (και όχι το ζαγόρι..)!
Κατέληξα λοιπόν, παρόλο που πέρασα φανταστικά γιατί μπορώ να απομονώσω κάποια πράγματα που μου χαλάνε τη διάθεση, οτι το μοναδικό πράγμα που έμεινε όμορφο κι ακέραιο στο Κουφονήσι... είναι η θέα της Αμοργού απέναντι!!!
Άντε, σειρά έχει η Κεφαλονιά τον Αύγουστο!





34 σχόλια:

Daria είπε...

Δεν είχα πάει στο Κουφονήσι στις αρχές του '80. Έτρεχα σε άλλα αντίστοιχα νησιά. Μετά έμαθα πως αλλάζει και δεν το τόλμησα. Ξέρω όμως πως είναι στην παραλία που κάνατε εσύ και άλλοι 20 το μάξιμουν, μπάνιο γυμνοί να μην έχεις πια τόπο να απλώσεις την πετσέτα σου.
Θυμάμαι το '81 στην Ψιλή Άμμο στην Πάτμο. Ζούσαμε στην παραλία καμμιά 25αριά άνθρωποι. Ερχόταν το πρωί τα καραβάκια κατά τις 11 και έφευγαν κατά τις 4. Για γυμνισμό όλοι, ήταν γνωστή η παραλία. Ένα καφενείο-εστιατόριο στην παραλία με ψυγεία γκαζιού. Και πολλές φορές ξεχνιόμασταν και πηγαίναμε γυμνοί να φάμε. Μας φαινόταν αστείο να είμαστε στα 5 μέτρα από το μαγαζί γυμνοί και να βάζουμε το βρακί μας για να κάτσουμε στην καρέκλα....

Cookie είπε...

Πολύ νευράκι, ε, μανιταράκι; :)))

Δεν έχω πάει ποτέ στο Κουφονήσι (σάμπως και πού πήγα τώρα να μου πεις) αλλά τα πράγματα σίγουρα έχουν αλλάξει και αναπτηχθεί με τον τουρισμό (από το χωριό του πατέρα μου αυτό το συμπέρασμα) - και γι' αυτό δεν έχουμε πλέον ησυχία στις παραλίες με τις τσιρίδες του ενός και του άλλου και τα τακ-τουκ των πινκγκ-πονγκ τους. Κάποτε εκεί που μαζεύονται σήμερα τόσοι και τόσοι ήταν γεμάτο καλαμιές... Έρημος δηλαδή :)

Τιιιι, Αυγουστο πάλι διακοπές;;;

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

!!! παρόλα τα εμπόδια, είναι ένα μαγικό νησί!
:))

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Manitaraki μου ,έτσι σε θέλω!!!
Εμεις πάλι επειδή δεν έχουμε μαγιό και επειδη δεν έχουμε σκοπό να αγοράσουμε, περιμένουμε να ερθει ο Σεπτέμβριος να αρχίσουμε τα μπάνια μας στο κολπάκι μας στην Σάρτη.
Ως τότε θα μαζεύουμαι τ'αγγουράκια μας ,τις τοματούλες μας , τις πιπεριές μας και άμα βρέχει κανα μανιτάρι και που θα πάει ,θα περάσει και αυτό το καλοκαίρι.
Γειά σου αστέρι μου.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ελλάς το μεγαλείο μας.

Πάντως οι καλύτερες περίοδοι για να περάσεις όμορφα οπουδήποτε είναι οι λεγομενες "εκτός σαιζόν"

Και του χρόνου, αλλα και κάθε χρόνο ΠΑΝΤΑ καλύτερα!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

manetarius είπε...

@Naria
...πάνε τα καλύτερα μας χρόνια μεσ' τα θερινά τα σινεμα..χρόοοονια που περνούουουύν...

@δαμασκηνούλα μου,
...Αύγουστο ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΞΑΝΑ στην Κεφαλονιά!!! Μας παρέχει το σπίτι μια φίλη της μαμάς μου σαν δώρο γάμου για 2 ολόκληρες εβδομάδες...και θα πεταχτούμε και στο γάμο του φίλου μας στη Μεσσηνία στην επιστροφή!!
Τώρα μη με βρίσεις αλλά αν δεν πάω Κυκλάδες νομίζω οτι δεν κάνω διακοπές...
Φιλιά!!!

@Νικόλα
..ναι, τελικά έτσι πιστεύω κι εγώ, αν και φέτος δεν μ' έκανε να το νιώσω έτσι!

@Βαγγελάκη μου καλέ!!
Πω πω...και σ' αυτό το κολπάκι είσαστε μόνοι σας ε;; Τι ωραία!
Τα μαγιό έχουν ακριβίνει πολύ, καλά κάνεις και περιμένεις τον Σεπτέμβρη! Τι ωραία ζωή που κάνετε βρε παιδιά εκεί στο χωριό!
Άσχετο, εγώ έκοψα την τηλεόραση εδώ και 2 μήνες και νιώθω ήδη πολύ καλύτερα, σα να είμαι κι εγώ σε χωριό ...και έξω χαλάει ο κόσμος!
Φιλιά πολλά πολλά πολλά!!!

@γλαροπούλι μου
Γειά σου ελεύθερο πουλί!
Έτσι είναι τα πράγματα, στο τέλος θα παίρνουμε άδεια το καλοκαίρι και θα πηγαίνουμε στα Φιόρδ!

TeddyBoy είπε...

τι είναι η πατρίδα μας;
μην είναι οι κάμποι
μην είναι τα όμορφα μελαχροινά παιδιά;
μην είναι ο ήλιος που ξεροψήνει
και τα νησάκια τα πληκτικά;


Λοιπόν Μανιτάρι μου εγώ έχω ξεκινήσει μποϋκοτάζ κατά των Ελληνικών νησιών για όλους τους λόγους που προανάφερες!

Όχι άλλες ομπρέλες με 8 ευρώ, όχι άλλα πανάκριβα δωμάτια, όχι άλλοι αγενείς ταβερνιάρηδες, όχι άλλη προτηγανισμένη πατάτα!

Πληρώνω τα ίδια ή λίγο λιγότερα, πάω εξωτερικό και οι διακοπές είναι εμπειρία, όχι πλήξη και σπάσιμο νέυρων!

Α και θα συμφωνήσω με φύρδην μίγδην για off season. Καλύτερες τιμές, καλύτερες υπηρεσίες, πιο ωραίος κόσμος.

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!

Κωνσταντινιά είπε...

Παραστατικότατη όπως πάντα!
Αυτό που μου έμεινε , είναι που απομονώνεις ότι σε χαλάει.
Καμιά φορά το πετυχαίνω και γω.

φιλιά

------ είπε...

Καλό μεσημερι...τί γινεσαι;;;;να σε ρωτησω κάτι άσχετο;
Να διαβάσω το βράδυ στην εκπομπή μου την ανάρτησή σου για τα Κουφονήσια;;;
Αν ναι καλώς... άν όχι πάλι καλώς...
μια άλλη φορά....
Θα σε ρωτήσω και μεσω μειλ καλού κακού..
Σ`ευχαριστώ Νανά Τσούμα ΝΕΤ 105,8

manetarius είπε...

@teddy
μην είναι οι ρακέτες
μην είναι τα φρικιά
μην είναι τα κορίτσια
με τα όμορφα..βρακιά;

Μωρέ εγώ μποΰκοτάζ δεν θέλω να κάνω, ας έχουμε τουρισμό δε λέω, κι ας ζήσουνε κι οι νησιώτες από τον τουρισμό, αλλά όχι να μας γδύσουν κιόλας ρε παιδιά!
Για φαντάσου οτι μαζεύουμε λεφτά όλο τον χειμώνα για να πάμε διακοπές 1-2 βδομάδες το καλοκαίρι όταν παλιά μας έφτανε μόνο το επίδομα άδειας!!
Κι ο αγώνας συνεχίζεται!!!

@Κωνσταντινιά μου καλή!!
Μη νομίζεις δεν καταφέρνω πάντα να απομωνώνω τα άσχημα... βοήθησε και ο μήνας του μέλιτος όμως..:))κι αν είναι να πας διακοπές και να γκρινιάζεις καλύτερα να γυρίσεις πίσω...

@νανά
Φυσικά και μπορείς, τα 'παμε αυτά!
Σου απάντησα και με mail καλού κακού! :))


Αν μετά από την ανάγνωση της Νανάς στην εκπομπή της, κλείσει αυτό το blog, δεν σημαίνει οτι την ψώνισα..αλλά οτί μου το κλεισαν το σπίτι!!
Σας Αγαπώ (όπως Μαρία Αλιφέρη. Ακόμα δεν βγήκε στην εκπομπή και την "άκουσε" το κοριτσάκι..)

ria είπε...

βρε άτιμο, πως τα καταφέρνεις και απομονώνεις ότι σε ενοχλεί?

περιμένω ανάλογο ποστ και κυρίως μαθήματα αυτού του είδους, εμένα αν κάτι μον πάει στραβά από την αρχή, χάλασε το σύμπαν. γελάω μόνο όταν τα διηγούμαι για να μη με λυπούνται (έχω και τη μέντα μου!)

σε ζηλεύω που φέτος είσαι όλο διακοπές!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Μόλις άκουσα την Νανά να αναφέρεται στο blog σου και επειδή λόγω επαγγέλματος με ενδιαφέρουν τα μανιτάρια είπα να περάσω να δω πω μια καλησπέρα. Πόσα λίγα πράγματα έχουν μείνει πλέον αγνά; Όταν μετά από χρόνια ξαναπήγα Αγ. Μαρίνα Αίγινας εκεί που κάποτε έκανα κάμπινγκ έβαλα τα κλάματα. Για τέτοια χάλια.

apos είπε...

Και το πιο ωραίο πράγμα της Αμοργού πλέον (ή σιγά σιγά) είναι η θέα της Αστροπαλίας απέναντι.
Ακριβώς αυτά έχω ακούσει για τα Κουφονήσια, οπότε αφού δεν πήγα τότε, μάλλον δεν θα πάω ποτέ.
(τουλάχιστον πήρατε μαζί το laptop?)
καταπληκτικό τραγούδι.

habilis είπε...

Tωρα εδω που τα λεμε ,οι ακριτες μας στα νησακια εχουν και αυτοι το δικαιομα σε μια αρπαχτη , στο πηγαδι κατουρισαν αυτοι? Εξαλου αν δεν πληρωσεις τα μαλια της κεφαλης σου ενα κατακαιμενο πραμα για εσπρεσακι ή δεν φας πλαστικο κινεζικο φρεσκο καλαμαρακι ,τι θα εχεις να θυμασαι?

manetarius είπε...

@ria
μμμ...εντάξει δεν τα καταφέρνω πάντα..άλλωστε κάνω καθημερινή προπόνηση στη δουλειά..!!

@theogr
χα..εγώ άνοιξα το ράδιο όταν έλεγε για το δικό σου blog αλλά επειδή είμαι και ξεκούτω δεν συγκράτησα τη διεύθυνση..θα περάσω μια βόλτα τώρα!
Καλά η Αίγινα είναι και κοντά και είναι φυσικό..αλλά το κουφο.. που κάνεις και 10 ώρες να φτάσεις; Άσ' τα μη τα συζητάς!

@apos
Καλέ ποιά είναι η Αστροπαλία;
Δεν εννοείς την Αστυπάλαια ε; Γιατί από γεωγραφία σκίζω!
Το laptop ήταν σπίτι... αφού μου απαγόρεψες να κάνω ανάρτηση σ' αυτό το διάστημα!!:))

@μίστερ Χάμπιλ
Σούσι καλαμάρι τώρα και σε μπρελόκ... αν χορτάσεις μ΄αυτά που σου φέρανε, κρέμασε τα υπόλοιπα στα κλειδιά σου!!! :)))

moutro είπε...

Και λίγα είπες μανιταράκι αλλά καλά τα είπες. Τα κουφονήσια είναι για να πηγαίνουν οι κουφοί, να μην ακούνε τη φασαρία, να μην ενοχλούνται γενικά. Γιατί για αυτούς που ψάχνουν ησυχία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Θα δοκιμάσω την Αντίπαρο φέτος, έχω ακούσει πολλά καλά. Είδωμεν :)

manetarius είπε...

@moutro
Καλημερούδια!!!
Ναι έχω πάει στην Αντίπαρο, Ιούνιο βέβαια κι εκεί, αλλά είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!
Καλές βουτιεεεεές!!

Skouliki είπε...

καλε;ς βουτιες ρε μανιταρακιαααα

και τα μπρατσακια σου να φορας

φιλακια απο Μηλο

manetarius είπε...

@ Βρε σκουλικαντέρι!!
Πού το βρήκες το internet cafe στη Μήλο; Άντε στο Σαρακίνικο να ξαπλώσεις στα βράχια που κάνουν ωραίο μαύρισμα!!
(πάλι κάνω επίδειξη της πολυταξιδιάς μου...και της μόρφωσης μου παράλληλα)

apos είπε...

MOUTRO, βουρ για Αντίπαρο. Όλα τα λεφτά και μην ξεχάσεις το σπήλαιο.
μανιταράκι, η Αστροπαλιά είναι η Αστυπάλαια, ή Ιχθυόεσσα στην αρχαιότητα.

kostaslogh είπε...

Μανιταράκι μου πολυταξιδεμένο!
Δεν ήξερες δεν ρώταγες???
Κουφονήσια?!ΚΟΥΦΟΝΉΣΙΑ???
Αφού ακούς ακόμα τυχερή είσαι!
Εγώ δεν έχω πάει αλλά στο μυαλό μου
(απ αυτά που ακούω)είναι βαλμένο μαζί
με τα Φίτζι ,τίς Μαλδίβες και άλλα τέτοια
εξωτικά (ούτε κι εκεί έχω πάει).
Και Ιούνιο μήνα?Να σε στείλω εγώ σε μέρη
ονειρεμένα και να είσαι εσύ και ο Λ.
ολομόναχοι σαν καλαμιές στον κάμπο!
Όταν το αποφασίσεις(του χρόνου φυσικά) εδώ είμαι
φιλιά

alex είπε...

φεύγω Κυριακή για Κουφονήσι και κάπως απογοητεύτηκα με αυτά που διάβασα.
Εγώ είχα ακούσει για ερημιά, θάλασσα και ήλιο γιαυτο και το επέλεξα...
και εσύ μιλάς για τζιπ και ρακέτες.

μαζί με τις πλαστικές σαγιονάρες να πάρω και ωτοασπίδες μάλλον ε;

faraona είπε...

Αχχχχ ποσο χαιρομαι που ημουν εκει το 1978...ηταν παραδεισος κι ας μην υπηρχε τιποτα...ουτε μπαρακι ουτε ταβερνακι καλα καλα.

Τι μου λες?Κεφαλονια?Τον Αυγουστο?

Ελα ελα σιγα σιγα θαμας ερθειςκι απο δω που θα παει?

τα φιλια μου

να περνας καλα παντου!

manetarius είπε...

@apos
είμαι πολύ περίφανη για τους φίλους μου!! Apos τι γνώσεις είν' αυτές; Μ' αρέσει πολύ να ακούω αρχαίες ονομασίες τόπων που έχουμε συνηθίσει να λέμε αλλιώς..

@Κώστα..
..γιατί καλέ του χρόνου; Το "δουλεύω" στο μυαλό μου να παραιτηθώ και να κάνω διακοπές για πάντα...κι από λεφτά τι θα κάνω; Η ΦΤΩΧΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ :)))))
Α! και είπαμε με ρέγουλο το σκατς..το είδα λίγο "κατεβασμένο" το ποτηράκι..!
Φίτζι και Μαλδίβες τα κουφονήσια;;; Μην τ' ακούσουν οι ντόπιοι, θ' αρχίσουν να χρεώνουν τα δωμάτια σαν ριζόρτς (εεε;; καλό;)

@alex!!!
τι κάνεις βρε κορίτσι; πως παν τα κέφια;
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά... θα αντικρίσεις μια μικρή Μύκονο!!! Αλήθεια, έχεις πάει στη Μύκονο; Αααα είναι πολύ ωραία!!
Ναι ωτοασπίδες χρειάζονται, αλλά πάρε 2-3 ζευγάρια να 'χεις ν' αλλάζεις!!
Και τώρα σοβαρά : ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΚΟ!!!

@FARAONA
τι ωραία ε;;;
Εγώ τ' ακούω από τον Λ.!
Που είναι τα δικά σας τα μέρη;
φιλάκια!!!

ria είπε...

θέλω πίσω το τραγουδάκι των dirtfoots "my girl"
γιατί καλέ το έβγαλες????

Sanity Loss Era είπε...

Και εκτος απο αυτους τους ρακεταδες ερχονται στην ερημικη παραλια κατι μαλακες σαν και του λογου μου και γελανε δυνατα και φωναζουν. Φρικη!

manetarius είπε...

@ρια
βρε κορίτσι, κοντά 6 μήνες το είχα...θα το βαριόσασταν!
Γιατί αυτό δεν είναι πολύ ωραίο;

@sanity
ααα...κι εσύ απ' αυτούς είσαι; Εμ βέβαια, αν κυκλοφορείς με το πλωμάρι στην τσέπη, δικαιολογείται η φωνή και το γέλιο...χαλάλι σου, άλλωστε το γέλιο δίνει ζωή σε όλους!!!
Γέλα εσύ και μη σε νοιάζει!! :D

Kwlogria είπε...

Κουφονήσι= αγαπώ! Από τις καλύτερες διακοπές που έχω περάσει έβερ! Βέβαια, είχα πάει τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη και ήταν πιο φτηνά, πιο κουλ, πιο άδειες οι παραλίες και τα σχετικά! Το πόσο ζήλεψα όταν είδα τη φωτό με τα πόδια σου σε εκείνη τη θεϊκή παραλία δεν το συζητώ! Έχω μια παρόμοια φωτό κι εγώ εννοείται. Δε χρειάζεται να πηγαίνεις από το δρόμο στις παραλίες. Μπορείς να πηγαίνεις και με καραβάκι να γλυτώνεις από τους παλιομαλάκες με τα τζιπ. Όσο για τις ρακέτες, πες τους να τις βάλουν στον κώλο τους! Ήμαρτον πια! Α! Και τα δωμάτια που τα νοικιάζουν πανάκριβα. Να γιατί πρέπει να μην πηγαίνουμε Ελλάδα. Γιατί είμαστε τόσο μα τόσο μαλάκες! Άμα είναι άδειοι οι σκατομαλάκες, δε θα το κατεβάσουν; Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Δε θα πάμε εμείς, θα πάει και θα τα σκάσει κάποιος άλλος, οπότε... Καλά να περάσετε και απολαύστε τη θαλασσάρα, την Αμοργό και την Κέρο που φαίνονται, τις παραλίες, όλα!!!! Φιλιά πολλά!! Παρακαλώ μια βουτιά και για μένα!!! Παρακαλώ!!!! :)))))))))))))))))))

manetarius είπε...

@κωλόγρια
συγγνώμη...παρακολουθείς καλέ τι λέμε; ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΡΑ!!!
:(((( Κι όσο κι αν μας την έσπασαν 5 ηλίθιοι...εμείς περάσαμε φανταστικά..
Ψτ και που 'σαι..μεταξύ μας, εγώ θα ξαναπάω μάλλον του χρόνου αλλά αρχές Ιούνη που το απογευματάκι χρειάζεσαι μπουφάν!!

Lucha Libre είπε...

Καλό κι αγαπημένο μανιτάρι μου, έχω κι εγώ υπέρογκες αναμνήσεις από το κουφονήσι. Μια που με μάζεψαν οι τσοιμπά (το ΄92 παρακαλώ, που υποτίθεται πως το ελεύθερο κάμπινγκ έπαιζε), και άλλη μια το ίδιο βράδυ που κοιμήθηκα στα 6-7 μέτρα από τη θάλασσα, κι ανέβηκε το κύμα κατά το χάραμα με αποτέλεσμα να βρεθώ ξαφνικά μέσα στο νερό μαζί με όλο μου το σακίδιο και τα ρέστα. Καταπληκτικά.

Χωρίς πλάκα μόνο έτσι περνάς ωραίες κι αξέχαστες διακοπές!

Σε φιλώ και παραγγέλνω μπρελόκ καλαμαράκι ααααβάδιστα!

PaNoS είπε...

OΛα αυτά που περιγράφεις ,με κάνουν να σε ζηλεύω!! Είδες ο κύριος ξενοδοχος-που μέχρι εχθές ετρωγε στη γουρνα- τι management ακολουθεί? Τύφλα να έχουν όλοι αυτοί που πάνε και το σπουδάζουν στας Αγγλίας κλπ!! Ο κλασσικός Ελληνάρας νησιώτης!!! Διπλό το κακό! όχι βέβαια πως ο συνομιλητής του πήγαινε πίσω! Βρε ουρτττττττ!

Υ.Γ Ακομη δεν σας γνώρισα και βρίζω!! χεχε ;-P
Καλώς σας βρήκα!

Σπύρος είπε...

Τέλειο ταξιωτικό...αντε έρχεσαι και στο γειτο-νησι..:)

Μιμης Ζερβος είπε...

ρε Καφρε ,ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΑ, ΒΡΕ ΚΑΘΙΚΙ ΞΑΝΑΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ? ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ?ΤΙΠΟΤΑ?

manetarius είπε...

@ Μίμη..
Τσίπα;;; Τι είν' αυτό;
Παντρεύτηκα κύριε.. και έτσι φέτος πήρα μια εβδομάδα ακόμα άδεια λόγω γάμου!! Τι σου είναι λοιπόν το κράτος, ευνοεί την οικογένεια!!
Λοιπόν φέτος 5 βδομάδες διακοπές, κι από του χρόνου τα κεφάλια μέσα και επιστροφή στις 4 βδομαδούλες!!
Ο Λ., που έχει 6 βδομάδες φέτος γιατί κανονικά παίρνει 5, τι να πει; Που θα πάει τη μια βδομάδα μόνος του χωρίς τη γυναικούλα του στο εξοχικό; Άστα υπάρχουν και χειρότερα..εσύ φοιτητική ζωή δεν κάνεις; Διακοπές όλο τον χρόνο δηλαδή (για μενα τουλάχιστον έτσι ήταν). ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΕΜΕΝΑ!!! Όσο για τους χαρακτηρισμούς...τους αποδέχομαι όλους!!! :))))))

Μουσαφιραίοι...