Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ιταλία αγάπη μου!

Και μέσα σ' όλον τον χαμό, να σου και τ' αφεντικά από τα ξένα! Άλλη όρεξη δεν είχαμε να μιλάμε για έσοδα, έξοδα, πωλήσεις και τζίρους.
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι οι ξενόγλωσσοι τον χαβά τους. Τους έκλεισα και δωματιάκι σε σούπερ λουξ ξενοδοχείο κι όλα τζετ!
Πρέπει να φτάνω στη δουλειά τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να έχω έτοιμο το καφεδάκι τους και ν' ανοίγω στα καλά παιδάκια που με περιμένουν απ' έξω όλες τις άλλες μέρες και με στραβοκοιτάνε που άργησα!
Η αλήθεια είναι οτι κάθε φορά που έρχονται οι "ξενόγλωσσοι", είναι η καλύτερη μου γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί μου και το μόνο που κάνω είναι να σερβίρω καφεδάκι με κουλουράκια (για την περίσταση έχουμε κουραμπιέδες) ή να παραγγέλνω μεσημεριανό.
Το μόνο θέμα που έχω είναι οτι με κουβαλάνε μαζί τους σε επαγγελματικά δείπνα που δεν έχω καμία διάθεση να συμμετέχω. Καταρχήν γιατί μιλάνε για δουλειά που δεν μ' ενδιαφέρει και κατά δεύτερον γιατί τρώω τον άμπακο και γίνομαι ρεζίλι εκτός από τα κιλά που φορτώνομαι! Άσε δε που μας πάνε σε κάτι κυριλέ εστιατόρια για ψάρι (άντε καθάρισε το με μαχαιροπίρουνο) στρείδια μύδια και άλλα τέτοια αφροδισιακά (μήπως θέλουν να μας πουν οτι αν δεν πάει καλά η εταιρεία θα μας πηδήξουν;). Το τι εστιατόριο έχω φάει στη μάπα με συναδέλφους που δεν θέλω να βλέπω ούτε ζωγραφιστούς, δε λέγεται! Μέχρι στην Αίγλη Ζαππείου έφτασε η χάρη μου (ναι ντε, τι νομίζατε).
Μετά γυρνάω στο σπίτι και διηγούμαι όλα αυτά τα περίεργα φαγητά που κατάπια σχεδόν με το πιάτο μαζί, στον Λου μου. Εκείνος με κοιτάζει με τα λυπημένα του ματάκια σαν κουτάβι που δεν του δίνεις το μπέικον από τ' αυγά σου και κρέμεται από τα χείλη μου... Μια φορά μάλιστα επιχείρησε να με δαγκώσει αλλά σταμάτησα αμέσως την περιγραφή γιατί σκέφτηκα οτι δεν θα ήμουν το ίδιο γοητευτική με ένα μάγουλο!
Αύριο λοιπόν είναι η μεγάλη μέρα! Αύριο βράδυ έχουμε επαγγελματικό γεύμα σ΄ένα Ταβερνείο με Παραδοσιακές Μεσογειακές Γεύσεις!
Όοοοοχι, μη νομίζετε οτι θα φάμε σαν άνθρωποι επιτέλους. Μάλλον είναι απ' αυτά τα τρέντυ ταβερνεία που σου φέρνουν για ορεκτικό πατέ αντζούγιας σε μπριός και όχι φέτες ψωμιού βουτηγμένες σε λαδορίγανη και ψημένες στα κάρβουνα. Εντάξει, δεν έχω παράπονο, όλα τα τρώω...
Ένα άλλο πρόβλημα είναι οτι πρέπει να ντύνομαι καλά όταν έρχονται... Όσο να το κάνεις, πόσες γραμματείς έχετε δει με all star, τζιν και μακό; Ναι, έτσι πάω στο γραφείο. Οι εκατομμύρια προσπάθειες του προϋσταμένου να με πείσει να βάλω κανα φουστανάκι, κανα υφασμάτινο παντελόνι δεν έπιασαν τόπο ποτέ κι έτσι παρέδωσε τα όπλα (μιλάμε για μάχη). Άσε που το μακό μπλουζάκι είναι κι ελαστικό και όταν φουσκώνει το στομάχι δεν έχει φόβο να σκιστεί! Για φαντάσου τι θα γινόταν αν φόραγα κανένα εφαρμοστό σέξυ (σιγά κοπελιά, ανατρίχιασα) πουκαμισάκι, κατέβαζα τρία πιάτα ντιζόν μπαβαρουάζ (τι είν' αυτό καλέ;) στα μέρη που μας πάνε κι αρχίσαν να εξοστρακίζονται τα κουμπιά ένα ένα!

Στοοοοοπ! Αρκετά μίλησα, πάω να τσιμπήσω κάτι!



Υ.Γ.1 Αυτό που λέγανε οτι ταξίδεψαν πολλοί Ιταλοί στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην εξέγερση μας αφού ήμασταν στην πρώτη γραμμή τότε στην Γένοβα είναι αλήθεια; Όχι τίποτα άλλο ... το ένα αφεντικό (κοπελιά, σ' ακούω τόσην ώρα αφεντικό κι αφεντικό...αφεντικά έχουν μόνο οι σκύλοι) έχει ένα τατού αντιεξουσιαστικό!!! "Νεανικές χαζομάρες" μου είπε... να τον πιστέψω ή θα τον δω σε καμιά πορεία;


Υ.Γ.2 Αυτό το ποστ είναι αφιερωμένο στον κύριο Ιανό και στο Ζόμπι του, που το Σάββατο στο πάρτυ ψάχνανε τα 5 κιλά μου!

Υ.Γ.3 Καλά, δεν σας λέω ότι μέχρι να βρω, το γουρουνάκι της φωτό παραπάνω (το οποίο δεν άντεξα και του ριξα και 2-3 δαγκωνιές) στο νετ, ότι φαγητό έβαζα στο ψαχτήρι... όλο και κάποιο ποστάκί μου έβγαζε!

Υ.Γ.4 Και για να μην ξεχνιόμαστε, για δείτε κι εδώ που λέει και το μπαλούν



26 σχόλια:

Olga είπε...

Manetarious μου πολύ το απόλαυσα το ποστ σου.. Έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση με γερμανούς πελάτες, που τους "τραπεζώναμε" μεσημέρι - βράδυ και αναγκαζόμουν να τρώω στη μάπα κόσμο και να ακούω όλη μέρα αυτή την τόοοοσο εύηχη γλώσσα!!

Καλησπέρες!:)

Zombie@blood είπε...

Αρχιζω και το ξανασκεφτομαι γι αυτο το διπλα διπλα. Δεν εχω κανενα προβλημα να σε βοηθησω να αρχισεις και τη διαιτα σου, να ελαφρυνω και τα πιατα σου...
Αυτο που φοβαμαι ειναι μην το μετανιωσεις στα μισα της διαιτας, γιατι αν δεν εχει περισσεψει τιποτα (το πιο πιθανο), καλο θα ηταν να αποφυγω να βρισκομαι κοντα σου. Κι οχι τιποτα αλλο, χαμενος θα παω, μονο για κοκκαλοσουπα κανω!! Τι να σου κανει εσενα μια κοκκαλοσουπα....

Υ.Γ. Οσο αφορα το θεμα του εισητηριου, με βρισκεις απολυτα συμφωνο... πρεπει να κανονισουμε την τιμη του!

ria είπε...

δές το από την καλή πλευρά!
έρχονται μόνο μια φορά το χρόνο, πας σε ωραία εστιατόρια που δε θα το έκανες από μόνη σου και πληρώνουν και άλλοι!

καλό βράδυ. (που είναι το υπόλοιπο γουρουνάκι, οέο???)

Ianos είπε...

Καταρχας πρεπει να σκεφτεις οτι εισαι καπου τυχερη .
Φανταζεσαι να παρευρισκοσουνα σε ολα αυτα τα επαγγελματικα δειπνα και να μην σου επιτρεποταν να φας?
Χειροτερο βασανιστηριο και απο αυτο της σταγονας μιλαμε...
Δευτερον να σε δω να τρως ψαρι με μαχαιροπιρουνο και τι στο κοσμο...
Οσο για το εφαρμοστο και τα κουμπια που θα σπασουν μαλλον ανηκει στην ιδια σφαιρα φαντασιας με τα 5 κιλα!
Που θα μου παει θα καταφερω να εναρμονιστω και εγω με το παραλογο που ελεγε και η μανα στους 10 μικρους Μητσους δωσε μου λιγο χρονο..
Αυτα σε αφηνω γιατι ηρθε το εξοχικο που παρηγγειλα και πειναω:-)))...
Y.Γ.στα εισητηρια θα διαφερουν οι τιμες αναλογα με το ποσο κοντα καθεσαι η θα ειναι στανταρ για ολους?

Daria είπε...

Μανιτάρι μου, και μόνο που μπαίνω εδώ μέσα παίρνω ένα κιλό. Κάνε κάτι ρε συ, φάλαινα θα γίνω στο τέλος... :-))

Spy είπε...

Ποστ χωρίς φαϊ έχετε;

(μετά σας φταίνε οι άλλοι άμα παίρνετε κιλά... όταν φτιάχνατε πισίνες με παστίτσια και μουσακάδες ήταν καλά;)

aKanonisti είπε...

Βρε μανιταράκι...
τόσο μεγάλο ποστ... τόσες φωτό... φωτοσοπ...κτλ...
και το βασικό... δεν το έχεις..
Βάλε βρε καμία φωτό των Ιταλών... και το βιογραφικό με το τηλεφωνό τους...
Τόσο καιρό περιμένω...
Ειδικά αυτός με το τατού... έχει ενδιαφέρον...
Επειδή εσύ καλοπαντρεύτηκες.. εμείς να μην παρουμε μάτι???
Αίσχος...
Εχω αρχίσει να ξεχνάω και τα ιταλικά μου... κρίμα είναι...

(θα σου φέρω και γλυκά κουταλιού από το Πήλιο που πάω αύριο... για επιβράβευση....)

:-)))))

manetarius είπε...

@Olga
Α...κατάλαβα, δηλαδή να λέω κι ευχαριστώ που μιλάνε ιταλικά οι άνθρωποι..!!
Για φαντάσου να βγαινα για φαγητό με την Γκεστάπο..μπρρρρ..!

@Ζόμπι!!
Είσαι τυχερός, δεν τρώω σούπες...!
Θα τη σκαπουλάρεις! Άλλωστε τόσο φαί μας υποσχέθηκε ο Ιανός, μέχρι σέφ θα έχει για μένα... μη φοβάσαι, τους φίλους δεν τους τρώω!

Υ.Γ. Να τους ξυλώσουμε στο εισιτήριο... άσε που μπορεί να μας ματιάσουν και να μας κάτσει το φαί στο λαιμό...για τέτοια είμαστε τώρα;

@Ρια
αμ δε, που έρχονται μια φορά το χρόνο... κάθε τρεις και λίγο εδώ είναι τα πουλάκια μου... αν δεν έτρωγα καλό φαγητό θα τους πέταγα μια ναπολιτάνα στη μούρη! Χα!

@Ιανέ
Δε νομίζω να επιχειρούσαν να με αφήσουν χωρίς φαί γιατί θα γυρνούσαν στα Μιλάνα σαν το γουρουνάκι του ποστ μου!
Βρε... δεν σου είπα οτι φοράω κορσέ;
Υ.Γ. Τα εισιτήρια φυσικά και θα διαφέρουν σε τιμή. Για τα μπροστινά θα πληρώνετε παραπάνω ενώ θα υπογράφετε και χαρτί οτι δεν έχουμε καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς από εξοστρακισμένα κουμπιά! Έτσι είναι τα εξτριμ σπορτς αγαπητέ... ή ρισκάρεις ή τίποτα! :))

@Daria
γιατί; σου ανοίγω την όρεξη μ'αυτά που λέω; άντε καλέ, εγώ τσιμπάω μόνο... Α, μπορείς αν θες να μου στέλνεις το φαγητό σου άμα σου ανοίγω την όρεξη κι εγώ θα το μοιράζομαι με τον Ζόμπι...τον παχαίνω γιατί χαλάει την πιάτσα μωρ' αδερφάκι μου! :)

@Spy
ποστ χωρίς φαί;;;; αστειεύεστε; θέλετε να λιμοκτονήσουμε εδώ μέσα;

(μόνο με παστίτσιο έφτιαξα πισίνα...ο μουσακάς είναι βαρύς για το στομάχι!)

@ακΑνΟνισΤη
Βρέιιιι...δεν μπορώ να βάλω φωτό...θα καρφωθούμε! Άσε που τώρα έχει παντρευτεί κι αυτός με μια Ιταλιάνα φιγουρίνι και μάλλον τα ξέχασε τα επαναστατικά!
...αυτό με το Πήλιο...μ' αποτελείωσε!
Μην πας στο Ξουρίχτι για γουρουνάκι στιφάδο στην ξαδέρφη του Κώστα.. είναι παγίδα χαχαχαααααα!!!
Να μου φιλήσεις τα φιλαράκια μου στο Κατηχώρι...σνιφ...λίγμ!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

KitsosMitsos είπε...

Άμα το καλοσκεφτείς όμως, αυτά είναι τα ωραία που έχουμε να θυμόμαστε! Χαχα!
Καλημέρα

apos είπε...

Μάλιστα...
Σε ποιο ξενοδοχείο μένουν; Σύνταγμα;
Στον Μπαϊρακτάρη να τους πάτε και να βάλεις τον αρχι-Ιταλό να κάτσει φάτσα με το πορτρέτο της Ντόρας. Είναι ο μόνος τρόπος να μην ξαναπατήσπουν ποτέ το ποδάρι τους στο γραφείο σας...
(Αμα περισσέψει κανά μελομακάρονο, φέρτε και από εμάς τίποτα...)

Skouliki είπε...

α τωρα καταλαβα εμενα η μαμα μου που ειναι απο ιταλια δηλαδη ...

εγω θα μπορουσα να ειμαι και το αφεντικο σου δηλαδηηηηηηηηηηη?

λεω εγω τωρα

spyros1000 είπε...

το να τσιμπησω κατι μου αρεσε...

παει το μισο γουρουνοπουλο...
την καλησπερα μου.

moutro είπε...

Μου άνοιξε η όρεξη. Κι όσο σκέφτομαι τι έχουμε να φάμε πάλι τα Χριστούγεννα, τραπέζια, κόντρα τραπέζια, γλυκά, βασιλόπιτες, πω πω νομίζω ότι το 5αρακι το έχω στην τσέπη. Αλήθεια εκεί το τσαρδί τόσο χρήμα βγάζει και μπουκώνει όλο τον κόσμο? Μήπως να με πάρει για βοηθό σου? :P

kat. είπε...

αλήθεια έχεις χάσει 5 κιλά;
μήπως θες να σου δανείσω εγώ;;; όχι πως μου περισεύουν..απλώς έτσι!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

Και μετά λες ότι σε διαβάλλω...τι να πω; Μετά από αυτό το ποστ, τι να πω;
Σιγά μη σου πληρώσω και εισιτήριο...βρε δε πας καλά λέμεεεεε.
υ.γ. Τι θα γίνει με εκείνη τη βαφή που λέγαμε; Προβλέπω εκλογές και πανηγυρική μου κάθοδο!

manetarius είπε...

@kitsomitsos
θα σου πω όταν επιστρέψω...θα κάνω ένα update ευτυχώς δεν κινδυνεύω απο δαγκωνιές εδώ μέσα!

@Apos
Παραλιακά μένουν, για να αποφύγουν το της κακομοίρας του κέντρου!
Έλα ρε 'συ... έχει πορτραίτο της Ντόρας ο Μπαϊρακτάρης; Μωρε μπράβο! Μελομακάρονα και κουραμπιέδες δε νομίζω να μας δώσουν αλλά έχουμε στο σπίτι... όταν περάσεις για τις γεμιστές πιπεριές που έχω στο ψυγείο και σε περιμένουν από το καλοκαίρι.. (και βγεις ζωντανός) σε κερνάμε όσους...προλάβεις γιατί κι ο Λ. είναι φαγανός και δεν τον προλαβαίνω στα γλυκά!

@σκώληξ
Ααααα...με Ιταλίδα μαμά..υπάρχει πιθανότητα να είσαι επικεφαλής των ερυθρών ταξιαρχειών!!!

@Σπύρο
είδες βρε παιδάκι μου... ποτέ μου δεν το κατάφερα ολόκληρο το γουρουνόπουλο!

@μούτρε !!!
έτσι... το τσαρδί, κάτι βγάζει δεν έχουμε παράπονο... αλλά το τσαρδί των Ιταλών πληρώνει! Έναν βοηθό τον χρειάζομαι...αλλά μόνο στη δουλειά...στο φαγητό τα καταφέρνω και μόνη μου. :ΡΡΡρρρρ

@κατ
όχι καλέ... σιγά μην τα χάσω...τα προσέχω σαν τα μάτια μου!!!

@κόκκινο μπαλούν
να μην πείς τίποτα... όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο δεν δικαιούται να ομιλεί!!! Χα! Όχι παίζουμε! Δημοκρατικά πράγματα!
Υ.Γ. 2 ααα.. οι κόκκινες βαφές (και οι αποχρ΄ψσεις τους) έχουν εξαφανιστεί από την αγορά... τις παίρνουν οι διαδηλωτές και τις αμολάνε στις πορείες... κάνα άλλο χρωματάκι έχεις στο μυαλό σου;
Υ.Γ.2 Έμαθα ο Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός είναι αλήθεια; Άμα μάθω οτι ο Γιωργάκης είναι Ολυμπιακός... έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας σ' αυτή τη χώρα!!! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Περι του tattoo του padrone..Να τον πιστεψεις!
Oλοι ειναι αντιεξουσιαστες, μεχρι να αποκτησουν δικη τους!
..λα σουσουρελα..λα σουσουρελα....

κόκκινο μπαλόνι είπε...

ναι λοιπόν, ο Τσίπρας είναι Βάζελος. Και δεν το κρύβει. σε παραπέμπω εδώ για να δεις.
Κατά τα άλλα επιμένω στο στυλ φρου-φρου, θα παραγγείλω από το εξωτερικό, στην ανάγκη βρε αδελφή!
Σε φιλώ, βρωμόστομη

Dr_MAD είπε...

Μετά μη ζητάς συμβουλές για το πως να χασεις τα κιλα των γιορτων

*γιατί θα το κάνω -και βαριεμαι

kostaslogh είπε...

εεεε!!!!!πήρες τ άπάνω σου ,φώς φανάρι!
δόξα τω Πάπα κι όποιον άλλον σε επανέφερε στα ζύγια σου!
Καλως ήρθες Μανιταράκιιιιι

manetarius είπε...

@gio r -τεμέτρον!
Ααα...μάλιστα, σάμπως εδώ τα ίδια δεν γίνονται; Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι όλη μέσα στη Βουλή...και ειδού τα αποτελέσματα!

@κόκκινο μπαλούν
Χα! Ωραία...πάει χάλασε ο κόσμος! Πάει ωρέ το πράσινο στο ποδόσφαιρο με το κόκκινο της καρδιάς; Μας τα χάλασε ο Τσίπρας... εκτός του οτι τα βράδια μπορεί να φοράει κουκούλα και να σπάει τις μπουτικ του Ολυμπιακού...χαχαχαααα!!
Α, ναι, να γίνει παραγγελία βαφής πάραυτα!
Φιλιά ... άκου βρωμόστομη εγώ(@#$%&%$#)

@mad
ααα...πουλάκι μου, που ήσουν τόσο καιρό...ξέρεις πως να χάσω τα 163 παραπανίσια κιλά μου;;; Για λέγε...

@Κώστα...
...για λίγο πήρα τα πάνω μου... κάτι πήρε χθες τ' αυτί μου για βαλλιστικές και δαίμονες και μόλις ενημερωθώ φοβάμαι θα τα πάρω κρανίο παλι...

faraona είπε...

Μμμμμ!!!
Μεσα στα γκουρμε σε βλεπωωωω!!!
Μια χαρα!!!

Κοιτα να παχύνεις λιγο...τα μανιταρακια ειναι ωραια οταν ειναι παχουλα!

stella είπε...

καλημερα ,μανιταρακι!!

Κωνσταντινιά είπε...

Τι τραβάτε και σεις...οι...γραμματείς παντός καιρού!
Τι να σου ευχηθώ τώρα εσένα; Καλή όρεξη; Να σου κοπεί η όρεξη; Καλό μεταβολισμό; Καινούρια γκαρνταρόμπα;
Να ξέρεις πως τα μαλόξ βοηθούν και στη χώνεψη.

TeddyBoy είπε...

3 points στο σχόλιο του Gio. Δυστυχώς αντιεξουσιαστές άνω των -άντα είναι μόνο αυτοί που δεν κατάφεραν να βολευτούν κάπου στο "σύστημα"..

Είσαι τυχερή πάντως που έχεις να κάνεις με Ιταλούς γιατί ξέρουν να τρώνε!
Ανήκω και εγώ στους άτυχους που τα έχουν περάσει με Γερμανούς (και το χειρότερο..) Άγγλους!

manetarius είπε...

@FARAONA
κι εγώ εκεί ποντάρω...στο οτι τα παχουλά μανιτάρια είναι πιο νόστιμα!! χαχααα!

@στελλίτσααα
καλημέρα κι απο δωθεΕ!

@Κωσταντινιάααα...
..τρόμαξα να σε γνωρίσω...τι φωτό είναι αυτή βρε παιδάκι μου;
Όλα αυτά να μου τα ευχηθείς γιατί θα χρειαστούν... τα μαλόξ δεν μου κάνουν τίποτα!:))

@Τέντυ
εγώ πάντως που είμαι βολεμένη μια χαρά, είμαι αντιεξουσιαστικό στοιχείο... αλλά δεν σπάω τίποτα και δεν είμαι οργανωμένη...μόνο στο μυαλό ήμουν πάντα αναρχική κι αντιδραστική! Κάτω η περιουσία πάνω η ζωή! (πως;)

Άκυρο αυτό που είπες... βλακείες φάγαμε χθες... μάλλον κάνουν περικοπές και τη βγάλαμε με μεζεδάκια.. ίσα που μου άνοπιξε η όρεξη δηλαδής!
Οι άγγλοι είναι αγαπημένοι μου... τρελλαίνομαι να ακούω αυτή τη βαριά προφορά ειδικά των Ουαλών και των Σκοτσέζων... είπαμε είμαι αντιδραστική..!

Μουσαφιραίοι...