Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Τελικά...

...δεν έχω αποφασίσει. Τα Χριστούγεννα μ' αρέσουν ή όχι;
Ίσως είναι κι αυτή η μανιοκατάθλιψη που με κυριεύει πάντα αυτές τις γιορτινές μέρες και δεν μ' αφήνει να δω καθαρά τα πράγματα!
Έχω την άποψη (και κανείς δεν μπορεί να μου την αλλάξει) οτι τα Χριστούγεννα είναι η πιο ψεύτικη γιορτή του κόσμου. Μόνο τότε θυμόμαστε οτι υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε, οτι η Αθήνα (για να μην επεκταθώ στον κόσμο ολόκληρο) έχει άστεγους, οτι πρέπει να χαμογελάμε, να είμαστε ευτυχισμένοι, να είμαστε καλοί με τους συνανθρώπους μας (εκτός βέβαια αν βρεθούμε μπροστά στην τελευταία γαλοπούλα στον χασάπη, όπου ξεχνάμε το πνεύμα των Χριστουγέννων και γίνεται μάχη..), να δίνουμε τόπο στην οργή και να μοιράζουμε ευχές ακόμα και στους πιο μισητούς γείτονες για να μην χαλάσουμε τις χαρμόσυνες μέρες!
Βγαίνω από τα ρούχα μου όταν βλέπω αφηνιασμένους καταναλωτές να μπουκάρουν στα μαγαζιά για να αποκτήσουν ότι βρουν μπροστά τους. Φρικάρω με το καταραμένο καρουσέλ και το κιτς δέντρο (παρολίγον φλαμπέ για δεύτερη φορά ) που στήνονται κάθε χρόνο στο Σύνταγμα. Τους Άγιους Βασίληδες που περιφέρονται και βγάζουν λεφτά αντί να μοιράζουν δώρα! Τα μαγαζιά που παραμένουν ανοιχτά εξουθενώνοντας τους υπαλλήλους τους για υπερεργασία και υπερωρίες που (όπως έλεγε κι ένας σοφός πρώην συνάδελφος) δεν φτάνουν ούτε για ένα πακέτο τσιγάρα! Βαρέθηκα τον κόσμο που νομίζει οτι ψωνίζοντας θα αλλάξει η ζωή του στο καλύτερο. Κουράστηκα με τις μαλακίες που μας πασάρουν τα γκλάμορους περιοδικά για ουάου Χριστουγεννιάτικες διακοπές στον Παρνασσό και στο ...Γκστααντ! Έλεος (μα ποιός πάει στο Γκστάαντ όταν μπορεί να πάει στην Ταϊλάνδη;). Για να μη μιλήσω για τα μπουζούκια που ξεχειλίζουν από τη ματαιοδοξία των γυναικών με τα λεοπαρδαλέ φορέματα και των αντρών με τα πούρα και τα λαμέ σακάκια..
Αυτή είναι η μια πλευρά, αυτή της κατάθλιψης.
Η πλευρά της μανίας είναι η χειρότερη! Θέλω να ξεπεράσω την κατάθλιψη και να γιορτάσω, με τον δικό μου τρόπο. Περνάω από μαγαζάκια με χριστουγεννιάτικα στολίδια, μήπως η ομοιοπαθητική με βοηθήσει. Μέχρι βιβλίο αγόρασα, "πως να ξεπεράσετε τη θλίψη των γιορτών και να περάσετε καλά" ή κάπως έτσι. Πάνε χρόνια που το έχω αλλά όσες φορές κι αν το διάβασα, δεν κατάφερε να με βοηθήσει!
Φέτος έκανα τη διαφορά... πήγα βόλτα στα μαγαζιά, όχι για να ψωνίσω αλλά για να καταπολεμήσω την αγοραφοβία που με πιάνει αυτές τις μέρες! Δεν πήγα στο κέντρο αλλά σε συνοικία.. Είχαν βάλει μεγάφωνα σε όλο τον κεντρικό δρόμο, που ακούγονταν "γιορτινά" τραγούδια... η Βανδή έδινε κι έπαιρνε! Νευρίασα τόσο πολύ! Τι φασισμός είναι αυτός; Δηλαδή γιατί να είμαι αναγκασμένη να ακούω χριστουγεννιάτικα (λαϊκά) τραγούδια στο δρόμο κύριε; Μπορεί εγώ να είμαι μονόχνοτη ("μπορεί" ακούω..) και να μη θέλω να γιορτάσω, μπορεί να έχω χάσει τη γιαγιά μου ή τον παππού μου και να μην έχω όρεξη να ακούω τραγούδια...τι μου τα τσαμπουνάς εκεί πάνω από το κεφάλι μου; Σε ρωτώ;
Τι... με βρίσκετε λίγο επιθετική; Μήπως σας θυμίζω λιγάκι τον Μάικλ Κέιν στον Σκρούτζ της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας; Όοοοχι... γιατί αυτόν τον άγγιξε το πνεύμα των Χριστουγέννων κι έγινε καλός στο τέλος, ενώ εμένα με αγγίζει μόνο το πνεύμα του Πάσχα!!! Με τα μπουρλότα του, τα βεγγαλικά του, τις κροτίδες, τις λαμπάδες και τις φλεγόμενες περούκες στην εκκλησία, τα κεριά στα καινούρια παπούτσια, τις μαγειρίτσες και τ' αρνιά στη σούβλα... (όχι που θα άφηνα το φαΐ απ' έξω..)
Μπορεί να φταίει και το οτι πάντα ήμουν αντιδραστικό παιδί! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την μοναδική ίσως φορά που ο πατέρας μου μ' έδειρε σε ηλικία 5 χρονών, όταν η μαμά μου σε μια προσπάθεια να σφουγγαρίσει, μου είπε να κάτσω στον καναπέ και να μην κουνηθώ αν δεν μου πει εκείνη... εγώ περιφερόμουν μέσ' το σπίτι φωνάζοντας "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή" ...Περασμένα μεγαλεία.. τότε που η επανάσταση είχε ουσία αλλά πάλι η "κρατική (πατρική στη συγκεκριμένη περίπτωση) καταστολή" έπαιζε πρωταρχικό ρόλο! Ευτυχώς δε λες που δεν με ψεκάζαν με φλιτ...;
Έτσι κι εμείς (πήρα στον λαιμό μου και τον Λ.) εγκαταλείψαμε την πόλη και πήγαμε στην εξοχή, φάγαμε χοιρινό στον φούρνο με πατατούλες και κυδώνια (παρέα με τον πεθερό - καταστολέα του Λ., τον μπαμπάκα μου δηλαδή και τη μανουλίτσα μου, που σιχαίνεται το μαγείρεμα..ήθελα να 'ξερα άμα της άρεσε τι καλύτερο θα έφτιαχνε),

ζεματίστηκα στο τζάκι μέχρι αποχαύνωσης (ξεροψήθηκα μέχρι που μύρισε μπριζολάκι ριγέ),

έριξα τον ύπνο που δεν είχα ρίξει 33 (τα χρόνια του Χριστού...σημάδι, σημάδι) χρόνια τώρα και όταν έκοψε η βροχή, βγήκαμε βόλτα στο βουνό,
όπου συναντήσαμε αυτούς τους τέσσερις διαβολάκους που μας κάνανε μες τη λάσπη αλλά το ευχαριστηθήκαμε!

(πολύ δύσκολο να τους φωτογραφίσεις σταθερούς... τα άτιμα τα πιτσιρίκια, τι ενέργεια κουβαλάνε)

Άιντε ..να περάσουν αυτές οι καταθλιπτικές μέρες και να γυρίσουμε επιτέλους στην καθημερινή μας πραγματικότητα, που τουλάχιστον η θλίψη στα μάτια μας είναι πιο αληθινή από την ψεύτικη χαρά των χριστουγεννιάτικων γιορτών... και του χρόνου να 'μαστε καλά!!!

Υ.Γ.1 Αυτός ο ποιητικός μου οίστρος είναι όλα τα λεφτά τελικά...μπράβο μου! Ευχαριστώ!

Υ.Γ.2 Μμμμ... τώρα που το ξανασκέφτομαι... αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση για το 2008... ας κάνω λοιπόν άλλη μια προσπάθεια να μην είμαι γρουσούζα...


Καλή χρονιά σε όλους!!!


..μμμ... καλά τα κατάφερα νομίζω... !





38 σχόλια:

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Kαλή χρονιά
Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρουσα η ανάλυση σας, καθώς και η αισθητική σας αντίληψη (μέσω των φωτό)
Διάβασα και το προηγούμενο πόστ όπου με συγκίνησε μεταξύ άλλων και η αναφορά στον Νικήτα.
Δεν θα κουραστώ όμως να λέω ότι οφείλουμε αυτές τις άγιες μέρες μία επανόρθωση απέναντι στην αποτίμηση του έργου του Δ.Αβραμόπουλου, που ως διορατικός δημοτικός άρχοντας, προίκησε την πόλη, με το εξαιρετικά χρήσιμο και εύχρηστο καλντερίμι.
Σας εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά.

κόκκινο μπαλόνι είπε...

κοπελιά, πάλι την έκανες από την Αθήνα...πάλι ωραία φαγητάκια, πάλι βόλτες στα βουνα....ζηλεύω!
Εμένα ξεκινάει αύριο η άδεια αλλά εδώ με βλέπω να κολλάω πάλι!
Καλή χρονιά να έχουμε, χωρίς άλλη καταστολή (κρατική και μη) και με τα απαραίτητα μπάχαλα, όπου και όποτε χρειαστεί!
Κανονίζω για ρακές και ρακόμελα πάραυτα! Σε προειδοποιώ!
φιλιάάάά τρελομανίταρο

Dr_MAD είπε...

εισαι μαφιόζα τελικά. από δω το πας απο εκει το φερνεις...

πάντως καλα κανεις και δε χωνευεις αυτες τις μερες. εγω είμαι υπέρμαχος του "χριστουγεννα ολο το χρονο", αλλα δε με ακουει κανεις. καθιστε με 2 βδομάδες μονο ρε ψοφίμια και απο το 2009 πάλι μουντρούχοι ολοι. μπλιαξ

*φιλι γιορτινο σβουριχτο μανιταρακι μου

b|a|s|n\i/a είπε...

α σου έχω και καλύτερο! τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια με την νιαουριστή μουσική από τα κάλαντα. που οκ, άντε να τα ακούσεις μία. και πολύ λέω. όταν ο γείτονας το έχει στην αυτόματη επανάληψη και δη στο μπαλκόνι, τι κάνεις;
και καλά να είναι ένα κάλαντο. (λέμε τώρα). όταν είναι δύο και τρεις σειρές φωτάκια και παίζουν όλα μαζί διαφορετικά κάλαντα και ταυτόχρονα και νιαουριστά και ασταμάτητα;
:)) καλές καρδιές. καλές ζωές. καλές χρονιές. όλα αυτά που μας κάνουν να ζούμε ανθρώπινα, αγαπημένοι, ευτυχισμένοι χαμογελαστοί με υγεία και αγάπη σου εύχομαι.

ria είπε...

καλή χρονιά με υγεία χαρά, ευτυχία και ένα μωράκι! (έτσι θα δεις και σύ πόση ενέργεια έχεις μέσα σου!!!)

apos είπε...

Μανιταράκι, σε καταγγέλλω ότι γκρινιάζεις με το ζόρι... και πάνω που πάω ο άνθρωπος να ταυτιστώ μαζί σου (ως αγοραφοβικός) μετά μου πετάς στα μούτρα ένα πιάτο φαί, τζάκια, σκυλάκια, βολτούλες...
πόσα μελομακάρονα να καταναλώσω τώρα για να το ξεπεράσω;
(ναι ναι, έψαχνα αφορμή να φάω κι άλλα...)
Καλά να περάσετε ή μάλλον, καλά να συνεχίσετε να περνάτε.
Καλή Χρονιά. Ολόψυχα.
Feliz 2009.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ σαν τους διαβολακους της φωτογραφίας σου

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

manetarius είπε...

@Κ.Υ.Π. walking..
Κι εγώ εκτιμώ βαθύτατα τον αγαπητό πρώην δήμαρχο κον Αβραμόπουλο, που εκτός από το καλντερίμι των πεζοδρομίων είχε κι εκείνο το υπέροχο σιδερένιο δέντρο που δεν καιγόταν από τους κουκουλοφόρους καθότι ιερό (μάλλον)!
Σας εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου τα καλύτερα!
Καλή χρονιά!!

@μπαλούν μου τρελλή!
σιγά την εκδρομή...1.30 ώρα δρόμος, ούτε τα διόδια δεν φχαριστήθηκα καλά καλά!
Τέλος πάντων, καλά θα κάνεις και θα κολλήσεις στην Αθήνα πάλι για να το κάψουμε....εεε...δεν θέλω αηδίες οτι είμαι κουκουλοφόρος... είπαμε θα το κάψουμε με ρακόμελα! Περιμένω ειδοποίηση περικαλώ!!

@madνες!!!
τρελλογιατρέ μου... αν βρεις κανα χωνευτικό γι' αυτές τις μέρες... Όχι για το στομάχι... άλλωστε αυτά που έχω φάει, προβλέπεται να τα χωνέψω κατα το Πάσχα λίγο πριν το σερβίρισμα της μαγειρίτσας!
ένα ευχάριστο διάλειμμα ψευτοχαράς και μετά θα αρχίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας πάλι...πω πω...τι γκρίνια με πιάνει αδερφέ τέτοιους καιρούς..!
Σου στελνω κι εγώ φιλί σβουριχτό απ' αυτά που σου σπαν' το τούμπανο!! :))) Να περνάς φανταστικά πάντα, όχι μόνο τις γιορτές!

@b|a|s|n\i/a
(να θυμιθώ να βρω ένα όνομα για σένα...δεν τα μορώ αυτά τα κόπι πέιστ κάθε φορά)
Χα! Άσε και το 'χω ζήσει από πολύ κοντά αυτό με τα φωτάκια...Η διπλανή μου πολυκατοικία έχει τρια μπαλκόνια γεμάτα από δαύτα, που παίζουν διαφορετικές μελωδίες και το ένα μάλιστα έχει ψιλοχαλάσει και τα λέει τσιριχτά...γατίσια!
Δεν πειράζει...και πάλι φίλοι! Αν κι έχω σκεφτεί να ανέβω στην ταράτσα να τα καταβρέξω μπας και μπλοκάρουν!
Καλή χρονιά, με χαρά ευτυχία, υγεία, και πάνω απ' όλα ΤΡΕΛΛΛΑΑΑΑ!!!

@ρΙΑ
φιλιά πολλά! Να περάσεις καλά και η καινούρια χρονιά να σου φέρει ότι τραβάει η ψυχή σου!!!

@ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ Αpoσουρικάτεεεε!!!
έλα μωρε...αφού η γκρίνια είναι στο αίμα μου...και το μεσαίο μου όνομα (που λένε κι οι φίλοι μας οι αμερικάνοι)!
Φάε μελομακάρονα... οι κουραμπιέδες μόνο παχαίνουν!!!
Ουουουουιιιιι...!!!
Καλή χρονιααααααααά!!! Φελίδ φελίδ!

@γλαρόπουλοοοο!!!
Καλή χρονιά και τρελλιάρα !!!
Γιατί η φτώχια θέλει καλοπέραση (άσχετο αλλά στις μέρες μας σχετικό) λολ!!!
φιλιά πολλάααα!!!!
Να είσαι ευτυχισμένη εσύ κι η φανταστική σου οικογένεια!!

b|a|s|n\i/a είπε...

τσιριχτά γατίσια καλήηηηη χρονιάάάά α άα αα αα α.
(απλά basnia. ή ακόμα πιο απλά βασίλη)

roadartist είπε...

μια χαρά περάσαμε!!!!
Καλή χρονιάααααααααααααα :))))
Χρονια καλά και πολλάααααααα !!!!

TeddyBoy είπε...

Μπράβο Μανιτάρι μου!
Μαζί σου σε όλα. Αντικατάστησε όμως την κατάθλιψη με χλευασμό στην υποκρισία. Και τα πόδια όχι τόσο κοντά στο τζάκι γιατί θα βγάλεις χιονίστρες (σαν τη μαμά μου μιλάω)!

Ωραίες κάλτσες by the way!
Καλή χρονιά!

Pastaflora είπε...

Αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, το καλύτερο αντίδοτο για το τόσο διαδεδομένο κρίστμας μπλουζ είναι τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας. Σας μιλάω εκ πείρας ότι μόνο και μόνο με την προσδοκία να τα ξαναφάτε, θα περιμένετε τα Χριστούγεννα πώς και πώς!
Πολλές πολλές γλυκές ευχές!

kostaslogh είπε...

...ά ρε κατακαημένε Λ. τι σε περιμένει!!!!!!
..μα καλά με τίποτα δεν ευχαριστιέσαι εσύ;;;;
..δηλαδή τι σου έφταιξε το Δεσποινάκι ;
.."Χριστούγεννα είναι πάλι μα είσαι πάλι μακρυά μουουουουο"ωραιότατο, σύγχρονο,
γιορταστικό!!!
..και βόλτα στο βουνό ,και χοιρινό λεμονάτο
ΚΑΙ ΤΖΑΚΙ(δε μας τα λές καλά)
..άσε που ξέρω μερικούς που θα σκότωναν γι αυτά τα καλτσάκια!
..ντροπή!!!!
ε ναι κυρία μου ζήλεψα που δεν πήγα πουθενά γιαυτό τα γράφω τα παραπάνω!!!!
Καλή χρονιά Μανιταράκι,για σένα και τους αγαπημένους σου!

Olga είπε...

Tι καλά που είσαι στις εξοχές.. Σε αυτά που λες δεν έχεις άδικο, καθόλου μαλιστα! χθες πήγα στο σουπερ μαρκετ να ψωνίσω για την εβδομάδα και είχα ξεχάσει τι πανικός γίνεται στις γιορτές..Σπρώξιμο, υστερίες λες και έχουμε πόλεμο...Φυσικά έφυγα αρον αρον, σούπερ μαρκετ next week λέμεεεε!!

Φευγω κι εγώ αύριο για τας εξοχάς, όπου θα κάνω σκι όλη μέρα και θα αράζω μετά για ζεστό καφεδάκι και μεζεδάκια (σιγα μην δεν είχε φαγητό το σχολιο μου!)

Καλή χρονιά Μανιταράκι! Ότι επιθυμείς!!:))

manetarius είπε...

@Βασίληηηη.. (τι ωραίο όνομα)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
..νιαααρ!

@roadούλα μου
καλή χρονιά να έχουμε και να περάσεις φανταστικά με τους αγαπημένους σου!!!
Φιλιά πολλάααα!!

@Teddy
άσε... έχω μεγάλο θέμα με τα Χριστούγεννα από μικρό παιδί! Κατέβαζα τα μούτρα μέχρι του Αι Γιαννιού...:)
Χιονίστρες; Καλέ που τις θυμίθηκες; Καλά να περάσετε Τέντυ μου και να είσαι ευτυχισμένος και τρελλάρας ...γιατί μόνο η τρέλλα θα μας σώσει!!! :))))
Φιλιάαααααααααααααα!!

@ΠΑΣΤΙΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!
Πως πάει το παστάκι;;; Όλα καλά φαντάζομαι ε;
Ένσταση κύριε πρόεδρα! Μελομακάρονο με επικάλυψη σοκολάτας ΔΕΝ είναι μελομακάρονο... καταπατώνται οι παραδόσεις μας κύριε Καρατζαφέρη μου, κι εσείς μένετε άπραγος; Αίσχος και ντροπή..! Μάλλον πρέπει να απευθυνθώ στον κύριο Άδωνη ..
ΑΑααααα...στόπ! Είναι οι παρενέργειες από τους τόνους κουραμπιέδων (τα μελομακάρονα δεν τα έχω αρχίσει ακόμα.. στο τέλος πέφτεις στα σκληρά άλλωστε!)μη δίνεις σημασία!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ !!! Να είσαι ευτυχισμένη και να προσέχεις το παστάκι σου !!!

@Κώσταααααααααουουουουιιιιι!!
Ο Λ. να δεις χαρά με το Δεσποινάκι, μου πήρε μισή ώρα να τον πείσω να κατέβει από την κολώνα που ήταν κρεμασμένο το μεγάφωνο και να του πάρω το τσεκούρι από το χέρι... Ααααχ... αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων... γίναμε όλοι καλλικάντζαροι!
Κατα τα άλλα περάσαμε πολύ ωραία στας εξοχάς...φάγαμε, ήπιαμε, ξαναφάγαμε, κοιμηθήκαμε.. αμέ!
Κι όσο για τα καλτσάκια...αν ζούσε αυτός που τα είχε πριν από μένα, θα σου επιβεβαίωνε οτι κάποιοι θα σκότωναν για να τα αποκτήσουν! :Ρ
Καλή χρονιάαααααα για όλους μας !!!
Και να μην ξεχνάμε... οι νεολαία από την άλλη εβδομάδα είναι ξανά στους δρόμους!!! Όλο και κάπου θα σε δώ!!!

@Ολγάκι
Γύρισα από τας εξοχάς δυστυχώς και είμαι στην κοσμική Αθήνα οπου και θα περάσω το βράδυ της πρωτοχρονιάς παρέα με το τζάκι της μαμάς μου αφού εμείς στο σπίτι, μόλις που έχουμε καλοριφέρ! Σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα θα μας βρούνε καμιά ώρα ...
Αχ, κι εγώ την πάτησα με το σούπερ μάρκετ κι έφυγα τρέχοντας... ξέμεινα κι από αφρόλουτρο και κάνω μπάνιο με σαπούνι μασσαλίας, αλλά δεν ξαναγυρνάω εκεί μέσα! Τον άλλο μήνα μη σου πω θα πάω για ψώνια, όσο για τα φαγώσιμα, να 'ναι καλά η μανούλα κι η πεθερούλα που μας δείνουν κανα ταπεράκι...φτωχούλα..!
Ααααααχ...κι άλλοι πάνε για σκί ...ααααχχχ άτιμη κενωνίααα!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!! Να είσαι καλά και να προσέχεις μ' αυτούς τους διαόλους τα μπατόν! (εεε..κάτι κάναμε κι εμείς στα νιάτα μας χιχιχιχι..)

Sally Finkenstein είπε...

Μπάααα,
δεν ψήνομαι ότι ένα μανιταράκι σαν εσένα
"τα'χει" με τις γιορτές...
Βρε σωστά τα λές, αλλά σίγουρα χαίρεσαι κιόλας!
Kαλή Χρονιά,
με πολλά χαμόγελα!

λίγο χοιρινό με κυδώνια, μπορώ να έχω τώρα?
:D

manetarius είπε...

@Salloύλα μου
Είμαι με πρόζακ κάθε Χριστούγεννα.. μπας και νιώσω κι εγώ τη χαρά αλλά μπα!
Μόνο για το φαγητό χαίρομαι και κουνάω την ουρά μου, καθώς κι όταν παλεύω με τα τρελλά τα ανήψια μου!
Καλή χρονιά με πολύ πολύ χαρά και φυσικά πολλά χαμόγελα και υγείαααα και αγάπη τρελλή!!!

...το χοιρινό με τα κυδώνια έχει τελειώσει σχεδόν πριν ψηθεί καλά καλά, αλλά σήμερα έχει άλλο φαγητό η μανούλα! Θα σε ενημερώσω και θα σου φυλάξω ένα πιατάκι!!
Φιλιά πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

Χοιρινο με κυδωνια(χεχεχε πρωτο το φαι εβαλα),βολτιτσες στη φυση και η ζεστασια του τζακιου με αγαπημενους ανθρωπους..τι αλλο χρειαζεται καποιος για ομορφα Χριστουγεννα;
Τελικα οι Lifestylιες ειναι για τους κοιμισμενους και αυτο το ξερεις πολυ καλα(κ συ)!!!
Καλη χρονια Μανιταρου μου!
<3

stella είπε...

καλη χρονια τρελομανιταρο!
ελιωσα στο γελιο διαβαζοντας τα σχολια που θες να καταβρεξεις τα φωτακια του γειτονα!
(το εχω κανει εγω!χαχαχαχαχαχαχ)

ευχομαι να εισαι καλα,να περνας καλυτερα και ενα μωρακι ,μανιταρακι-σπορακι!

φιλια!!

habilis είπε...

Επιτέλους συμφωνούμε και σε κάτι.
Εκτιμάς και εσύ βαθύτατα τον ζεν πρεμιέ πρώην Δήμαρχο Αβραμόπουλο .
Και εγώ είμαι θαυμαστής του .
Ξεχνάς το δημιουργημά του .
Το μεγαλύτερο Χριστουγιεννιάτικο δένδρο είς την Ευρώπη!
Αυτή την πλαστικούρα με τα στράς και τα γυαλινάκια.
Την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας!
που το πάς αυτό?

habilis είπε...

Χρόνια σου πολλά με οικογενειακή ευτυχία και υγεία!
[και με gαμιστερά ποστ όπως πάντα]

aKanonisti είπε...

Ευτυχώς οι φωτό με τις σκυλούμπες στο τέλος... ανεβάζουν την διάθεση καλό μου μανιταράκι....

Καλή χρονιά... με πολλά χαρούμενα παιχνίδια και χάδια... όπως αυτά με τα σκυλάκια...
(με τους ανθρώπους... δύσκολο να δεις χαίρι....)

Φιλιαααααααααα

Daria είπε...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα φαγανό μανιταράκι. Από μικρή ένιωθα χάλια στις γιορτές αλλά νόμιζα πως απλά ήμουν παράξενη. Μετά που μεγάλωσα έμαθα πως παθαίνουν το ίδιο εκατομμύρια άνθρωποι, πως έχει και όνομα αυτό.
Μια χαρά το καταπολέμησες πάντως.
Καλή χρονιά και πολλά φιλιά και πολλά φαγιά...

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Mαράκι μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Ελπίζω αυτή η αποτοξίνωση να σου δώσει την ηρεμία που χρειάζεται για να δώσει λίγο χαμόγελο στην ζωή μας.
Φιλιά πολλά και θα τα πούμε από κοντά στο τέλος του μήνα.

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Δεν το καταλαβαίνω καθόλου.

Σε υποχρεώνει κάποιος να είσαι "χαρούμενη";

Εφόσον εσύ δεν γουστάρεις, πάει, τελείωσε.

Πολλά φιλιά!

Χαιρετισμούς στον Λ.!

Spy είπε...

Με κοψοχολιάσατε.
Έπρεπε να φτάσω ως τη μέση του ποστ για να ανακαλύψω ότι ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ το ποστ θα μιλήσετε για φαϊ. Ε, είδα και τη φωτογραφία μετά και ίσιωσα.
Χαίρομαι που δεν προδώσατε τα ιδανικά σας (για το φαϊ λέω), και σας εύχομαι και στην νέα χρονιά να τα καταφέρετε ακόμα καλύτερα (π.χ. να ανοίξετε κι ένα μπλογκ με συνταγές...)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Squeaky είπε...

Καλή χρονιά και εύχομαι και για του χρόνου πολλές τέτοιες εκδρομούλες μανιτάρι μου!
Με τζάκι, χοιρινό και κουταβάκια!!!
(Πάντως εγώ με ντροπή το ομολογώ: Μ΄αρέσουν τα Χριστούγεννα για τέσσερις λόγους:
α)ξαντεριάζομαι στο φαί και τα μελομακάρονα-γιομ γιομ
β)παίρνω μισθό + δώρο που θα τα ξοδέψω για να
γ)κάνω ωραία δωράκια (βιβλιαράκια, κόμιξ και τέτοια). Συνήθως "σηκώνω" τη Βαβέλ.
δ)από παιδάκι καθομαι στα σκοτεινά και χαζεύω τα φωτάκια του δέντρου.
Έχω άλλους τόσους λόγους για να αντιπαθώ τις γιορτές, αλλά τί να κάνω? Είμαι ένα χοντρό,φτωχό, καταναλωτικό ποντίκι που του αρέσει να κάνει δώρα και να βλέπει φωτάκια - όχι με μουσική υπόκρουση Βανδή, βέβαια! (Πουάχ! Αίσχος!)

Καλή χρονιάάάάάάάάάά!!!!!!!!!!!!!!!

bright Φω είπε...

μανιτάριους υπέέέέροχους!!!!!

συμφωνώ σε όλα μαζί σου!!!
εκτός από το θέμα του φαγητού...
τι με έπιασε και δεν θέλω να δω φαγητό μπροστά μου;;;;;;
άντε να τελειώσουν οι γιορτές μπας και στανιάρω...

ΥΓΕΙΑ, ΤΥΧΗ και ΧΑΡΑ το 2009!!!!!

φιλιάάά πολλά!!!!

υ.γ.:ευχήθηκα σε ένα γνωστό μου ΥΓΕΙΑ και μου απάντησε "και οι επιβάτες στον Τιτανικό υγεία είχαν, ΤΥΧΗ δεν είχαν"

Χριστίνα (lbt) είπε...

Καλή Χρονιά Μανιτάρι μας!
Υγεία και αγάπη σε σενα και τους δικους σου!

manetarius είπε...

@gio r μουουουουου!!!
Καλή χρονιά!!! Με ταξίδια, αγάπες και λουλούδια... ε, και λίγο καλό φαγητό :))))

@Στέλλαααα!!
Βρε αθεόφοβη, το 'χεις κάνει ε; Έπιασε το κόλπο; Χαλάσαν τα λαμπάκια ή τζάμπα θα μου 'ρθει το εξόδικο αν με πιάσουν;
Καλή χρονιά και σε σένα τρελλοκόριτσο και ότι επιθυμείς να σου 'ρθει κατακέφαλα!!! :)))

@μίστερ Χάμπιλ!
Εεεε... ευτυχώς που υπήρξε κι ο Αβραμόπουλος και ζήσαμε κι εμείς σαν ευρωπαίοι!
Για την πλατεία Ομονοίας, δεν μπορούσε να αποφασίσει, γι΄αυτό και άλλαξε 18 φορές μορφή, άσε που έφτιαξε και τον μοναδικό δρόμο στην Αθήνα που πας ανάποδα και νιώθεις οτι είσαι στο Λονδίνο!!! Μια Βασίλισσα ξέχασε να μας φέρει για να ολοκληρωθεί το κόνσεπτ!
Καλή χρονιά και ευτυχισμένηηηηη!!! Με υγεία και χαρά!!!
(Καλέ, υπερβάλετε για τα ωραία ποστ μου... και με κακομαθαίνετε...:)))

@ΑκαΝΟνισΤΗ
ουουουουιιιι.... τα σκυλούμπια ήταν τρελλόπαιδα κι ευτυχώς έφτιαξαν και τη δική μου διάθεση!!
Σε φιλώ στα μούτρα και πάω να μελετήσω τι σκύλος ταιριάζει με 4 τρελλόγατα...!!!
Καλή χρονιά... σκυλίσια ζωή!!

@Ντάρια
......ποιό είναι ντε το όνομα της αρρώστιας μουουοου;;; Γιατί μ' αφήνεις στην άγνοια; Τι χάπια να πω στον γιατρό να μου γράψει;;;
Καλή χρονιά με μεζεδάκια διαλεχτά!!!!

@Βαγγελάκηηηηη!!
Καλή χρονιάαααα με χαρά, υγεία κι ευτυχία!!!
Φιλιαααά πολλά!!!

@Panάκο μου καλέ!!
Επέστρεψες; Καλή χρονιά, να είσαι ευτυχισμένος!!!!

Δεν με υποχρεώνει κάποιος αλλά μάλλον είμαι γρουσούζα σαν τον γεροΣκρούτζ αυτές τις μέρες!!
Φιλιά πολλλλλλάαα!!

@Spy
...αχ να με σχωρνάτε, δεν ήθελα να σας τρομάξω!!!
Την καινούρια χρονιά αν ανοίξω βλογ με συνταγές θα πεθάνουν πολλοί άνθρωποι και δεν με σώζει ούτε ο Κούγιας!!!
είπαμε, είμαι γκουρμέ τύπος όχι σεφ... γιατί τα ιδανικά μας δεν τα προδίδουμε ποτέ εμείς (έχω και συνεργάτες, δεν είμαι μόνοι μου... η προσωπικότητα μου δεν είναι απλώς διπλής διάγνωσης έχει προχωρήσει σε τριπλέτα) σ' αυτό εδώ το βλογ!

Καλή Χρονιααααααααααά !

@Γλαροπούλιιιι!!
Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και καλά!!
Με ευτυχία, υγεία και όλα όσα επιθυμείς!!!
Φιλιά πολλά!!

@Trip τρελλοπόντικα!!!
..μμμ... κι εμένα μου αρέσει που παίρνω διπλό μισθό.. αλλά με τόσο κόσμο έξω και με την αφοραφοβία μου, δεν μπορώ να τον ξοδέψω ούτε στα βιβλιαράκια μου, ούτε στα κομιξάκια μου...ούτε καν στο σούπερ μάρκετ!!! Ευτυχώς που είναι κοντά η μαμά και μαγειρέυει γιατί τόσες μέρες χωρίς ψώνια από το σούπερ μάρκετ... θα μας είχαν βρεί ψώφιους κοριούς στον καναπέ!!!
Καλή χρονιαααααά!!! Να μου φιλήσεις τον παλαιστή αδερφό σου!!

@Φωλίτσααα!!!
..χαχαχαχαχαααα!!! Απίθανο αυτό με τον Τιτανικό!!!
Καλή χρονιά με τύχη πάνω απ' όλα και χαρά! Γιατί χωρίς χαρά δεν έχουμε και υγεία!!!
Φιλάκια πολλά!!!

@little
Καλή χρονιααααά!!! Αγάπη κι ευτυχία, υγεία και χαρά σε όλους μας!!!
:))))

elf είπε...

Καλή, καλή, καλή χρονιά μαγικό μανιταράκι!!! Με υγεία, αγάπη, γέλια, δημιουργικές ανησυχίες και άξιους αγώνες. Εύχομαι να μας περιμένουν πολλοί και, επιτέλους, να τους κερδίσουμε!!!

UrBaN είπε...

Το μόνο που δεν θα έπρεπε να σου κάνουν τα Χριστούγεννα και οι γιορτές είναι να σκέφτεσαι ενοχικά.

Ξέχνα το. Δεν είναι αυτο το νόημα.

Και μόνο για τα toes στο τζάκι και τα κουταβάκια, άξιζαν οι "γιορτές".

It's always the little things. Don't let anyone tell you otherwise.

Καλή χρονιά.

dazed n' confused είπε...

Χε χε ...
Ξεχασες κι εκεινα τα καταπληκτικα ρεπορταζ για δωρα, των διαφορων περιοδικων ... Αυτα με τις γοβιτσες -για εκεινην- που κοστιζουν μολις μισο βασικο μισθο, το μπουφανακι -για εκεινον- τσαμπα μολις εναν βασικο μισθο, τον "ειδος πρωτης αναγκης" -για εκεινον- χρυσο πουροκοφτη προσφορα μολις 10 βασικους μισθους, το μαργαριταρενιο κολιε -για εκεινην- ευκαιρια μολις καμμια 100στη βασικους μισθους κλπ κλπ ... τρεξτε να προλαβετε γιατι θα πεσουν ολοι σαν τις μυγες να τα παρουν και θα εξαντληθουν ;-b
χαχαχχαχχχαααχχ

Ασχετο ... αλλα τρελλαινομαι που εχεις σε πολλες φωτο απο ομορφες στιγμες σου, πρωτη μουρη, τα πατουσακια σου ... πολυυυυυ μ'αρεσει !!!

Φιλια Μανιταρουδι !!!
Πολλα πολλα !!!
Και καλη χρονιαααααααα !!!

Skouliki είπε...

χρονια πολλα να εισαι χαρουμενη ευχομαi

παω να φυγω μην σε γεμισω μιξες παντου

αψουυυυυυυυυ

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά μαντιταράκι, περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που αγαπάς και σ΄ αγαπούν, με γέλια,χαρά και έμπνευση, με πολλά πολλά όμορφα ταξίδια και άλλα τόσα γευστικά γεύματα.

patsiouri είπε...

Παιδιά κι'εγώ εκτιμώ βαθύτατα τον Κύριο Αβραμόπουλο αλλά προσοχή...
Μην κολακεύετε το δημαρχικό έργο του...
Μπορεί να το ξανασκεφτεί και να επιστρέψει στη δημαρχία εγκαταλείποντας μία υπέρλαμπρη καριέρα στο καίριο και νευραλγικό σημερινό πόστο του...
Και τότε τι θ'απογίνουμε????

Καλή χρονιά τρελοκαλτσάκι!

spyros1000 είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ..

manetarius είπε...

@elf
Καλή χρονιαααααά!!!
2009 φορές καλύτερα ελπίζω να είναι φέτος!!!
Εμπρός στον αγώνα σύντροφε!!

@ urban
Καλή χρονιά!!!
Έτσι είναι, τα little things είναι που μετράνε τελικά αλλά κάποιοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να μην μας αρκούν!!

@ζαλισμένε μουουουουου!!
Φέτος δεν αγόρασα τίποτα!!!
Τρελλαίνομαι με τον χαμό που γίνεται στα μαγαζιά...
Τα πατουσάκια μου είναι κοσμογυρισμένα! :))))
Πολλά πολλά φιλιά και εύχομαι να είσαι ευτυχισμένος!!! Καλή χρονιαααααααά!!!

@σκώληξ
ααααααααψού! φτου... με κόλησες...Καλή χρονιά! Καλώς ήρθες τρελλογαλίδα!! :)))

@ houlk
Καλή χρονιά πράσινο τερατάκι!! Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα σε σένα και στους αγαπημένους σου!!! Ποολλά πολλά φιλιά και αγκαλιές!

@πατσιούρι
βρε δε λές καλά που δεν γέμισε κάγκελα και τα νοσοκομεία (αυτό δεν είναι το πόστο του; ή έχω χάσει κατι;)
καλή χρονιααααά!!!

@ Σπύρο1000
Καλή χρονιά! :)

@Κηπουρέ
Καληηηηηηηή χρονιααααααααά με υγεία και χαρά!!!

Μουσαφιραίοι...