Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

Είπε ο λαός:  
Αυτό το κείμενο το βρήκα στο blog του Pan συμφωνώ απόλυτα και είμαι μαζί σας!

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Αρκετοί απ' αυτούς τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα "συμβόλαιο συμβίωσης" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό "συμβόλαιο" μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο.Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους.Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. Many of them face it daily from their families, in their social lives and in the professional field. But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back. According to press reports, the Greek government is preparing to introduce a domestic partnership "contract" EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere "contract" can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the Greek Constitution, as well as European human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 European nations. The aim of this intervention is to make sure that European institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION
Όποιος συμφωνεί, το αναρτά ή το προωθεί.


8 σχόλια:

Clockwork Plum είπε...

Για τους bisexual δε λέει τίποτα; Τότε δε συμφωνώ!! >:-]

Σοβαρά δεν μπορώ να απαντήσω προς το παρόν... παλεύω ακόμη με το τι με έχουν μάθει πως είναι φυσιολογικό, τι νομίζω εγώ πως είναι φυσιολογικό, και τι προσπαθούν να μου επιβάλλουν ως φυσιολογικό τώρα. Ασχέτως το τι νοιώθω.

Καλό βράδυ και φιλάκια!

Pan είπε...

Καλησπέρα.

Άντε μπράβο να γίνουμε
πολλοί.

Γιατί αποδεικνύεται ότι
τελικά αφορά όλους μας.

Υ.γ.: Την ίδια ηλικία
έχουμε!

mane-tarious είπε...

clockwork plum: Το μόνο που χρειάζεται για να μου απαντήσεις είναι αυτό που νιώθεις και άσε τους άλλους να κουρεύονται!!!
Καληνύχτα, φιλάκια κι απο 'μένα!

mane-tarious είπε...

Pan μου , το ξέρω οτι έχουμε την ίδια ηλικία, το "νεαρέ" στο σχόλιο που άφησα στο κείμενο σου ήταν "χορατό"!

Ότι έχει να κάνει με δικαιώματα ανθρώπων αφορά όλους μας!

Καλό βράδυ :)

Clockwork Plum είπε...

Το κακό είναι πως σ' αυτήν την κοινωνία θα σε καταδικάσουν ό,τι και να πεις και ό,τι και να νοιώθεις που δεν συμμερίζεται με τη γνώμη "των πολλών".

Λοιπόν... νομίζω πως στην ουσία συμφωνώ με αυτό το άρθρο. Εκείνο με το οποίο δεν συμφωνώ είναι η διαφήμιση αυτής της... να το πω τάσης; Θα παρεξηγηθώ;

Είχα έναν φίλο που ήταν ομοφυλόφιλος και κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι (τελικά τους καταπλακώσανε και δεν ξαναβγήκανε) μου είπε το εξής: "Εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα τους πλάκωνε στο ξύλο εάν ήμουν εκεί".

Κάπως έτσι νοιώθω και εγώ, επειδή μόνον εγώ ξέρω το πόσο υποφέρω (όταν πας αντίθετα με την κοινωνία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο και τα το σπάσεις) και δε θα ήθελα τα παιδιά μου (αν αποκτήσω ποτέ μου παιδιά) να ζήσουν το ίδιο επειδή είδαν στην τηλεόραση κάποιον μπαγλαμά να το διαφημίζει.

Αυτά... κρώξτε με τώρα!

Καληνύχτα!

gay super hero είπε...

@ clockwork plum

Τα συγχαρητήρια στο φίλο σου από το Βελιγράδι. Μου αρέσουν οι συνειδητοποιημένοι και ακομπλεξάριστοι τύποι.

Mane-tarious σε ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συμπαράσταση. Κάθε επιπλέον φωνή δυναμώνει τη φωνή όλων μας.

Την καληνύχτα μου :-)

mane-tarious είπε...

@ clockwork
Δεν σε κρώζει κανείς απ' ότι είδες, καλημερούδια! :)))

mane-tarious είπε...

@ gay super hero

Να 'σαι καλά, είναι καιρός πια να ανοίξουμε τα μυαλά μας όλοι!

Φιλιά!

Μουσαφιραίοι...