Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Πυροβολισμοί στα Εξάρχεια..

"Στον Ερυθρό Σταυρό μετέβη o πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση εχθές το βράδυ, στα Εξάρχεια. Κατά την έξοδο του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τη θλίψη του για τη επίθεση κατά του 21χρονου αστυνομικού και δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μας, που ασκούν δημόσιο λειτούργημα και είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη. Οι σφαίρες κατά της αστυνομίας πλήττουν τη δημοκρατία, συμπλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής. Στον Ερυθρό Σταυρό μετέβησαν ο Προκόπης Παυλόπουλος κι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς κι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ."
Πηγή: tvxs

Και είχα όλη την καλή διάθεση να γράψω κάτι για το πόσο λάθος ήταν αυτή η επίθεση... αλλά μετά απ' αυτά που διάβασα έφριξα!
Συγγνώμη κύριεεε Κωστάκη.. δεν σας είδα να είστε τόσο θλιμμένος με την αποτρόπαια πράξη προς τον μικρό Αλέξη, που στο κάτω κάτω δεν είχε επιλέξει να γίνει αστυνομικός για να γνωρίζει οτι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να του συμβεί ανα πάσα στιγμή. Αντίθετα, αποφασίσατε να ασχοληθείτε ξαφνικά με το Βατοπέδι μπας και ξεγελάσετε τον κόσμο και σταματήσει να ασχολείται με τα μπάχαλα των δικών σας κουκουλοφόρων.
Για ποιούς ακριβώς αστυνομικούς μιλάτε όταν λέτε οτι είναι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες; Για τους ΜΑΤάδες που προκαλούν, υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο στα πιτσιρίκια που διαδηλώνουν και μετά τα σαπίζουν στο ξύλο; Γι' αυτούς που πουλάνε προστασία στα κωλόμπαρα; Γι' αυτούς που διακινούν τα ναρκωτικά; Γι' αυτούς που σε σταματάνε στο δρόμο και σου ζητάνε τα στοιχεία σου και σε προσβάλουν με τον χειρότερο τρόπο;
Όχι φίλε μου, αυτοί δεν είναι ούτε σκληρά εργαζόμενοι, ούτε συμπολίτες μας! Αυτοί είναι ζώα!
Και αν οι σφαίρες κατά της αστυνομίας πλήττουν τη δημοκρατία μας, αυτές κατά των πολιτών τι πλήττουν; Θα σου πω εγώ : τ' αρχίδια σας τα δυό!
Δηλαδή εμείς οι πολίτες είμαστε κατώτεροι από τους σκατόμπατσους και περισσότεροι, που αν φάτε και κανέναν δεν τρέχει μία;

Όχι δεν συμφωνώ με τους πυροβολισμούς από καμία πλευρά, αν αυτό καταλάβατε και τελειώνω εδώ την κουβέντα γιατί θα πω κι άλλα!

Διαβάστε κι εδώ!!!


15 σχόλια:

Dr_MAD είπε...

Να γίνω λίγο κακός? χαλαω το κλιμα, αλλα νομίζω ότι υπερβάλλεις με τους χαρακτηρισμούς προς τους μπατσους. στις 21 δεκεμβρη είχα εφημερία και κάποιος αστυνομικός δέχτηκε πυροβολισμό μέσα από το Πολυτεχνείο στο πόδι και του διαλύθηκε το δεξί άκρο πόδι (φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό για έναν 26χρονο). Επειδή ήμουν παρών στην κατάθεσή του, δήλωσε παρουσία του διευθυντή του ότι "αυτοπυροβολήθηκε", μόνο και μόνο για να μην ξεφύγει πουθενά ότι οπλοφορούν μέσα στο Πολυτεχνείο. Αυτό δεν είναι στάση κότας από την ΕΛΑΣ, αλλά μάλλον σεβασμός στο άσυλο και το χαμό που θα δημιουργούσε μια τέτοια είδηση. Αρκετά με τους μπάτσους. Απλά, όπως σε κάθε δουλειά, υπάρχουνε μαλάκες. Εκεί ακόμα περισσότεροι λόγω της δυνατότητας κατάχρησης εξουσίας. Δεν είναι όλοι όμως έτσι. Σκέψου το νεαρό που σου λέω που δε θα ξαναπερπατήσει κανονικά και δε θα μπορεί να πει την αλήθεια. Για μας δουλευε. Για όλους μας

*σόρρυ που τα πήρα, αλλά με επνιγε γαμωτη μου

beth είπε...

Κοιτα η αποψη μου εμενα ειναι απλα... ειναι ενεργεια του παρακρατους. Και την πληρωσε ο καημενος ο μπατσακος. Δεν εφταιγε αληθεια.
Το μονο που με βαζει να σκεφτω και αλλες περιπτωσεις ειναι το παραήταν ατζαμιδες οι δράστες.

manetarius είπε...

@madάκο μου!
όχι δεν γίνεσαι κακός, απλώς εγώ είμαι λίγο τσαντισμένη και τα έχω πάρει με τον παπάρα που κυβερνάει... Κι εγώ δεν πιστεύω οτι όλοι οι αστυνομικοί είναι το ίδιο μαλάκες...άλλοι είναι λιγότερο! Μεγάλο λάθος οι επιθέσεις με όπλα σε αστυνομικούς... δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση!
Μεγάλη κουβέντα...

kostaslogh είπε...

..θα σου στείλω το ανηψάκι μου στο σπίτι,
να το συζητήσετε το θέμα,μόλις τελειώσει,
άν τελειώσει ποτέ όλο αυτό το πανηγύρι,αφού πλυθεί και κοιμηθεί λίγο..
εδώ και ένα μήνα τα έχει ξεχάσει αμφότερα!
την αγάπη μου

b|a|s|n\i/a είπε...

δεν. δεν. δεν. δεν. κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ζωή άλλου. δημοκρατία δεν έχουμε ή δεν θυμάμαι καλά; ειρήνη δεν έχουμε ή δεν θυμάμαι καλά; ακόμα και σε πόλεμο. δεν. δεν. δεν. δεν ξέρω. όσο θυμάμαι ασχολούμαστε με παρά. παρακράτος, παραπαιδείες, παραδικαστικά, παράπλευρες, παρασκατά (με το συμπάθειο). ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί είναι τόσο δύσκολο να ζούμε και όχι να παραζούμε.

manetarius είπε...

@κώστα μου!
... έχω μπερδευτεί πάρα πολύ πάλι...
εύχομαι στο ανηψάκι σου να είναι τυχερό και να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση ωστε να μπορέσει να ξαποστάσει λιγάκι κι αυτό!
σου στέλνω και τη δική μου αγάπη :)

@Βασίλη
συμφωνώ μαζί σου απόλυτα!!! κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του άλλου... υπάρχουν τόσα πολλά συμφέροντα όμως μάλλον σε όλα αυτά που συμβαίνουν που ούτε πάει ο νους μας καν...


Πάω να κάνω νέα ανάρτηση μόνο για φαγητά ... :)

TeddyBoy είπε...

Για το έγκλημα δεν μπορώ να ξέρω ποιος και γιατί το έκανε, αλλά 21 χρονών παιδάκι είναι γ@μώ τα μυαλά τους, τι τους έφταιξε;

Είχες δεν είχες, το κόλλησες πάλι το φαγητό!

manetarius είπε...

@Teddy...
πάω να το βάλω σε άλλο ποστ το φαγητό... δεν είναι να μπερδεύονται τέτοια πράγματα!
Πολύ μεγάλο λάθος, την ώρα που μιλάμε για αφοπλισμό της αστυνομίας να γίνεται τέτοιο πράγμα!
Ότι κατόρθωσαν τα πιτσιρίκια τόσο καιρό, ήρθαν αυτοί οι τύποι (που κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι, προβοκάτορες ή τρομοκράτες) και τα χάλασαν όλα!
Και ο πυροβολισμός ή και ο θάνατος ενός αστυνομικού δεν φέρνει πίσω κανέναν αθώο που έφαγαν οι μπάτσοι!
Σκατά!

Ανώνυμος είπε...

Καλως ηλθες πισω μανιταρακι!!!
Βρε το 09...τιγκα στις ανατροπες ακομα δε ξετσουτσουρωσε καλα-καλα!
Δε θα συμφωνησω αυτη τη φορα με την αναρτηση σου-γουσταρεις ανατροπη;
Κοιτα...θελουν να χτυπησουν το σαπιο συστημα;
ΟΚ ΜΕΣΑ!ΓΟΥΣΤΑΡΩ!
Να χτυπησουν ομως τους μηχανισμους(πολιτικους-κοινωνικους-κομματικους)που στηριζουν και τρεφουν αυτα τα ΖΩΑ(οπως πολυ σωστα χαρακτηρισες)και τους εχουν πρωτους μαγκες.
Δε μπορω ομως σε καμια περιπτωση να δεχτω
τον πυροβολισμο του Αλεξη με "τι σας εφταιξε το αγγελουδι;"
.............................
και τον πυροβολισμο του Διαμαντη "δε γαμεις..ενα μπατσονι λιγοτερο..".
Γιατι ακομα και τα "μπατσονια" δε φυτρωνουν...
Μπαινουμε σε επικινδυνα μονοπατια θαρρω..

Τεσπα για αλλο ηρθα..
Που ειν'τα φαγητα βρεϊ;;

manetarius είπε...

@gio r
μμμ... μάλλον από την τσαντίλα μου, πάλι δεν άφησα τα πράγματα να φανούν όπως τα σκέφτομαι! Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι οτι καλά του κάναν του μπάτσου!
Αλλά κάτι βρωμάει στην υπόθεση και θα συμφωνήσω οτι μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια!

Πιο πάνω είναι τα φαγητά! :)

Υ.Γ. Μάλλον δεν πρέπει να ξαναγράψω τσαντισμένη... κι ελπίζω το παλικάρι να τη βγάλει καθαρή...!

Ανώνυμος είπε...

ΟΟΟΧΙ πουλοπομ'!!!!
Δεν εννοουσα εσενα για το σχολιασμο των θυματων!
Το δικο σου ποστ ειναι εγκωμιο μπροστα σε κατι αλλα "σαδιστικα" ψευτο-επαναστατικα που διαβασα σημερις!
Παντως βλεπω οτι καποιοι βρωμοπ@υστες θελουν να χασουμε τη μπαλα..και τα ψιλοκαταφερανε!

Dr_MAD είπε...

έτσι πρέπει. να διαχωριζουμε τις δυο περιπτωσεις. η μια απλά είναι μια δολοφονία και η άλλη ένα ατύχημα μέσα στο ρίσκο που έχει η συγκεκριμένη δουλειά και είναι αναμενόμενο :-P

manetarius είπε...

@mad
έεεεετσι...:Ρ :)

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Το παραπάνω ΔΕΝ το σχολιάζω...

Δεν θέλω να συγχυστώ τέτοιες ώρες.

ένα πράγμα μόνο ξέρω.

Μόλις εκτέλεσαν τον Αλέξη, ο καραμπούλης μετά της ομογύρεως έπρεπε να συρθούν στην μαμά του παιδιού, να ικετεύσουν την συγχώρεσή της και αφού την έδινε να εξαφανίζονταν σπίτια τους, για να μην πω κάπου χειρότερα.

Συνεπώς, από την στιγμή που αυτό δεν έγινε, έχεις κάθε δίκαιο να είσαι αγανακτισμένη που πήγε στο νοσοκομείο για τον μπάτσο.

manetarius είπε...

@Panάκο μου αγαπημένε!
Η κυβέρνηση έχει χάσει τον μπούσουλα, αν τον είχε και ποτέ βέβαια! Κάνουν τη μια μαλακία μετά την άλλη...
Μωρέ, καλά έκανε ο άνθρωπος και πήγε στο νοσοκομείο για τον μπάτσο...το θέμα είναι οτι έκανε εντελώς άστοχες δηλώσεις βγαίνοντας! Αυτό με εξόργησε!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον μπατσάκο! Αλήθεια, είναι πολύ κρίμα ένα παλικάρι 20 χρονών να βρίσκεται σ' αυτη την κατάσταση.. κι αυτή η "τρομοκρατική ενέργεια" βρωμάει πάρα πολύ!

Μουσαφιραίοι...