Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Αμοργός και Κουφο..τιιιι;;...νήσι

Επειδή, όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, πλησιάζει καλοκαιράκι...θα σας πω λίγα πράγματα για τα αγαπημένα μου νησιά.

Αμοργός


Η Αγία Άννα από ψηλά είναι ένα όνειρο...πού να βουτήξεις και στα νερά της, δεν θέλεις να βγείς ούτε όταν μελανιάσεις!



Εδώ εγώ (ινγκόγνιτο) στα Θολάρια λίγο πρίν μας σερβίρουν τον περίφημο "Τάσο" στον Νίκο, πίνω μπυρίτσα μπας και φουσκώσω και δεν φάω πάλι μέχρι να σκάσω. Πράγμα που αποκλείεται λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας αλλά και λόγω ποιότητας φαγητού που προσφέρεται στο νησί!


Κουφο...τιιιι;;;...νήσι ντέ!


Στην ξακουστή παραλία "Ιταλίδα" (κάπως αλλιώς λέγεται κανονικά αλλά μια Ιταλίδα έχει σπίτι εκεί και καθιερώθηκε αυτή η ονομασία, που απ' ότι υποθέτω είναι και πιο εύκολη...κατάλαβες ήρθαν οι ξένοι και μας πήραν τα καλύτερα σπίτια...ξύπνησε ο Καρατζαφέρης μέσα μου...ουουουουούστ παλιοχαρακτήρα!).Ο νεαρός που βγαίνει με χάρη από τη θάλασσα είναι ο καλός μου Λ.


Αααα να κι ο Κουστώ. Όχι βρε παιδιά εγώ είμαι που εξερευνώ τους βυθούς του κουφονησίου. Λέγεται ότι στο απέναντι νησάκι, την Κέρο, έχει βυθiστεί ολόκληρη αρχαία πόλη. Δεν επιτρέπεται να πας, εκτός αν βγάλεις ειδική άδεια από τη Νάξο. Μένει μόνιμα ένας βοσκός μονάχος του ο έρμος!
Άντε βρε καλοκαιράκι, μην αργείς.




Υ.Γ. Αφιερώνω αυτό το post στην μικρή Roadούλα και εκτάκτως στη θεία και νονά μου που "έφυγε" χθές αργά το απόγευμα. Λάτρευε τα ταξίδια και που την έχανες που την έβρισκες ήταν στις θάλασσες και στα βουνά.
Καλό σου ταξίδι νονάκα μου και φιλιά στη γιαγιά μου και στους παππούδες μου!







5 σχόλια:

Roadartist είπε...

Καταρχην..συλληπητήρια για την νονάκα σου.. :(
:( Συνδιασες ενα τοσο ομορφο ποστ..σαν να ηθελες να ξορκισεις τη λυπη..
Ευχομαι να συνεχισει τα ταξιδια και εκει που παει..Ποτε δεν ξερεις, κανεις μας δεν ξερει αλλωστε..
(Ενταξει ειναι να μη με πιασει το φιλοσοφικο μου..) :)

Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δεν εχω λογια!
Την Αμοργο τη λατρευω..
Οι φωτο σου εκπληκτικές..
Κουφονήσι δεν εχω πάει.. εκει ομως που σε βλεπω με τη μασκα .. ασε τι νερα ειναι αυτα.. πο πο πο πο και η περιγράφη σου για την βυθισμένη αρχαια πολη.. Δηλαδή ειδες με τη μάσκα ερείπια της? Αντε......

Εχω μια απιστευτη ταση φυγης..χαχα υπεροχες οι φωτο!!!!!
ινγκόγνιτο ναι..
:) :)
Ευχομαι τελειες καλοκαιρινες διακοπες ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!
ΑΧΧΧΧ τι μου εκανες!!

manetarius είπε...

Όχι βρεεεε...δεν βλέπεις ερείπια της, λένε όμως οτι πολλοί πάνε με καϊκια στα κρυφά και κλέβουν αρχαία! Βλέπεις δεν μπορείς να πλησιάσεις, απαγορεύεται (για τους κοινούς θνητούς όχι για τους αρχαιοκάπηλους!).
Σου προτείνω να πας στο Κουφονήσι, όμως φρόντισε να είναι Ιούνιος (αρχές) γιατί μετά γίνεται Μύκονος και δεν ευχαριστιέσαι ούτε ησυχία ούτε θάλασσα. Ανάλογα βέβαια τις διακοπές που θελεις να κάνεις, αν και είναι μικρό νησάκι και με τον πολύ κόσμο βουλιάζει!
Όσο για τη νονά μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει τα ταξίδια, ξέρω όμως οτι θα έχει καλή παρέα στα σίγουρα.

Roadartist είπε...

Εύχομαι να μπορέσω να παω.. οι διακοπές που επιλέγω να κάνω ειναι αυτές που περιέργραψες κ εσύ στο ποστ σου.
Όσο πιο μακρυά γίνεται απο Μύκονο και τα συναφή!
:)
Να μπορούσα τώρα να διακτινιστώ εκεί ...
Να είσαι καλά! Να περάσεις ένα όμορφο και ξεκούραστο σκ!

καλημέρα είπε...

Μες στο χειμώνα τι μας κάνεις; Κουφονήσια δεν έχω πάει. Αμοργό, ναι, και ήταν υπέροχα. Πολυυυύ περπάτημα, μου αρέσει πολύ για αυτό στο λέω έτσι, θέα από τα ψηλά ανεπανάληπτη και ο ωραιοτερος ουράνιος θόλος που έχω δει στη ζωή μου, ξάπλωνα στην παραλία και ένιωθα ότι είμαι στην αγκαλιά του ουρανού, πουθενά αλλού δεν έχω νιώσει το ίδιο.

Με έκανες και νοστάλγησα όμως κι έναν άλλο δικό μου καλοκαιρινό αγαπημένο τόπο, πιο βουνίσιο και ποταμίσιο...

Συλληπητήρια για τη νονά σου. Την αποχαιρέτησες πολύ τρυφερά.

manetarius είπε...

Καλημέρα "Καλημέρα"!!!!
Έχει μπεί άνοιξη...έφυγε ο χειμώνας! Οι φίλοι μου που ήταν μαζί μου στην Αμοργό με λένε "ευτυχίσασα" (το έγραψα σωστά;) γιατί από την ώρα που ξυπνούσα μέχρι την ώρα που θα κοιμόμουν έλεγα : "Τι ευτυχία είναι αυτή;"
Ο φίλος μου ο Μ., όταν πήγαμε στη Χοζοβιότισα, έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών : "Σ' ευχαριστώ Παναγία μου για την τόση ευτυχία¨
Αχ αχ αχ...! Για να μη σου πω οτι το Κουφονήσι είναι τόσο όμορφο γιατί έχει την Αμοργό απέναντι του...!

Μουσαφιραίοι...