Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

10 μέρες μετά..

...ο ρόμποκοπ επιστρέφει στα blogs!


10 μέρες στο σπίτι και με απαγορευτική την χρήση του υπολογιστή και οποιασδήποτε βαριάς σπιτικής δουλειάς, έγινα επιτέλους μια κοκέτα!
Στα 32 μου χρόνια, έμαθα να βάφω τα νύχια μου χωρίς να βάψω και τους τοίχους του σπιτιού!


Βέβαια το χρώμα που επέλεξα, δεν με αντιπροσωπεύει, αλλά αυτό βρήκα στο συρτάρι μου, ποιός ξέρει από πότε ξεχασμένο!

Μετά από 10 μέρες κλεισμένη στο σπιτάκι μου, είπα να βγω το Σάββατο μια βόλτα για έναν καφέ στο Μοναστηράκι.
Αφού περπάτησα στην Αθηνάς και ξύπνησε η αγοραφοβία μου, είπα να κόψω δρόμο από στενά. Μπήκα λοιπόν στη Σοφοκλέους (κάτω από την Αθηνάς) και έστριψα στη Γερανίου για ...βόλτα!

"Συγνώμη ρε κοπελιά, πήγες βόλτα στη Γερανίου;" θα ρώταγε κάποιος πιο ψαγμένος και βγαλμένος στην άτιμη κενωνία!
Φρί-κα-ρα!!! Έμαθα όλα τα στέκια των τοξικομανών, τους είδα να αγοράζουν τα "απαράιτητα" και να κάνουν τη ...δουλειά τους δίπλα σε μπάτσους που σφίριζαν αμέρημνα ψάχνοντας κακόμοιρους Πακιστανούς για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στους κακόφημους δρόμους, να πουλήσουν μαγκιά στους μετανάστες που περνούσαν και να δείξουν τα καλοσχηματισμένα μπράτσα τους.

Κατέβασα το κεφάλι, γιατί μου ήρθε και μια ψιλοαναγούλα, μη λερωθώ κι όλας, και προσπέρασα την περήφανη ελληνική αστυνομία.
Προχωρώντας πιο κάτω ακούω ένα παλικάρι να μου μιλάει...

"Άκουσες τίποτα για χάπια;" δεν γύρισα καν να τον κοιτάξω γιατί η αναγούλα εξακολουθούσε να με γυροφέρνει και φοβήθηκα οτι αν σήκωνα το κεφάλι σίγουρα θα εκτοξευόταν "η" ρουκέτα!

"Τι χάπια ρε φίλε, τι εννοείς;" του απάντησα, νομίζοντας οτι βγήκε κανένα ανακοινωθέν για χάπια με επικίνδυνες παρενέργειες... πως τότε για τα μεσουλίντ;

"Για χάπια ρε κοπελιά.." μου ξαναλέει.

Είδα οτι δεν ήταν ώρα για κουβέντες και δεν τον ξαναρώτησα τι εννοεί αφού μάλιστα δεν άκουσα πολύ πρόθυμη τη φωνή του για να μου εξηγήσει. Του απάντησα οτι δεν άκουσα τίποτα και επιτάχυνα το βήμα μου να βγω από το δρόμο του διαβόλου.

Η ψυχολογία μου έπεσε κατακόρυφα μέσα σε 2 λεπτά που χρειάστηκαν για να περάσω από 'κει, μαύρη ώρα που σκέφτηκα να κόψω δρόμο!
Κάποιες φορές νιώθω τύψεις που στη ζωή δεν πέρασα δυσκολίες και που πάντα είχα και έχω ανθρώπους δίπλα μου που θα μου σταθούν σε οτιδήποτε, όταν την ίδια στιγμή βλέπεις παιδιά 20 χρονών να μοιάζουν 50 από τις καταχρήσεις, ίσως γιατί κάτι δεν πήγε καλά στη ζωή τους, ίσως γιατί ήταν πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουν, ίσως γιατί δεν τους βοήθησε κανείς, ίσως γιατί ήθελαν να είναι μάγκες δοκιμάζοντας, ίσως ...

Έγινα σκατά, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου, τα μάτια μου είχαν αρχίσει να ξεχειλίζουν και το χειρότερο... δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για όλα αυτά που είδα εκεί το Σάββατο μέσα στο μεσημέρι.

Ίσως να είμαι ρομαντική, αλλά έχω βαρεθεί το κράτος και το σωφρονιστικό του σύστημα (για αρχή) που δεν κάνει τίποτα από το να διαιωνίζει την κόλαση αυτών των παιδιών, να κάνει τα στραβά μάτια και αντί να μπουζουριάζει τους μεγαλέμπορες, τους καλύπτει και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου καταδικάζει παιδιά σαν αυτό, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

52 σχόλια:

ria είπε...

καλά τι έκανες και αναγκάστηκες να βάλεις τόσο σκληρό αυχενικό κηδεμόνα?

πρόσεχε καλέ, δεν είναι για πλάκες ο αυχένας μας!

περαστικά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μανιταράκι μου, ποιά στενά καλή μου ;
Πού να δεις τι βλέπουν τα μάτια μου κάθε πρωί στην Ομόνοια έξω από την αλυσίδα καφέ που παίρνω τον καπουτσίνο μου για το γραφείο.
Ευθύνεται πρώτα η οικογένεια και η Πολιτεία ΄θυστερα που όπως είπες κάνει πλάτες σε ολο αυτό το αλισβερίσι..
Στα καγκελα τα θύματα σαν το Βασίλη και οι έμποροι να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Α.. περαστικά σου βρε κορίτσι μου (θύμωσα με το θέμα και ξεχάστηκα), ταλαιπωρήθηκες βλέπω. Σε στριμώξανε για τα καλά εκεί μέσα.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Skouliki είπε...

καταρχιν τωρα ειδα οτι εβαλες το στρουμφακι αχαχχαχα
ευχαριστω βρε ......

κατα τα αλλα πρεπει να σου δειξω το νυχι μου εμενα φυσικο και πολυυ μακρυ ..τωρα μην ρωτας πως γραφω στο πσ ..συνηθεια ειναι ολα γινονται

αυτο με το κεντρο το βιωσα και εγω με αμαξι περασα και μαλιστα το συζηταγα με κιτσομιτσο...τοσο χαλια και απο την αλλη αισθανθηκα και τοσο υπερανω εγω που με ενοχλησε
δηλαδη η ελλαδα ειναι αυτη που ξερω εγω ή αυτοι που ξερουν εκεινοι?
ηθελα να βαλω θεμα σχετικο αλλα το βλογκ μου ειναι αλλου στυλ δεν θα κολλαγε κατι τετοιο ..οστοσο κανε το εσυ αμα θες ...

φιλι

Dr_MAD είπε...

εγώ από τις καταχρήσεις αντί για τριαντάρης φαίνομαι 18άρης. this is cool :-DDD

θα συμφωνήσω με τη ria. Πιο μαλακό κηδεμόνα δε βρήκες???

Ανώνυμος είπε...

Κατάσταση απαράδεκτη, αλλά φαίνεται ότι διακυβεύονται πολλά συμφέροντα, για να γινει κάτι ουσιαστικό.

aKanonisti είπε...

Είναι μεγάλο κρίμα... Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και είναι και πανεύκολο, σαν πρωτο βήμα ,να δεχόμασε μονάδες απεξάρτησης στην γειτονιά μας...
Δυστυχώς οι κάφροι.. ούτε αυτές δέχονται....

Περαστικά...
(και εγώ έχω πρόβλημα με τον αυχένα.. αλλά ελπίζω να αποφύγω το κολάρο...αχ βαχ)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Μαράκι μου. Και από το αυχένα και από όλους αυτούς που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο και διαφεντεύουν την ζωή μας.
Φιλιά πολλά. Χαιρετισμούς στον Λ.

manetarius είπε...

@Ria
αααχ..τι έκανα η δόλια, τον αποθηκάριο στη δουλειά..!
Υ.Γ.Μ' άρεσε ο αυχενικός κηδεμόνας!

@Γλαροπούλι μου καλό!
Έτσι είναι τα πράγματα και πολλοί τα έχουν συνιθίσει κιόλας...εγώ πάντως δεν μπορώ να τα καταπιώ! Και δεν είμαι κι από του τύπους που λένε "μαζέψτε τους να μην τους βλέπουμε" για τους τοξικομανείς.
Ακόμα είμαι στριμωγμέμη μέσα στον αυχενικό μου κηδεμόνα όπως λέει και η Ρια!!
Φιλάκια!

@σκώληκα
τέτοιο έργο τέχνης θα ήταν κρίμα να μην υπάρχει στο καλλιτεχνικό μου μπλόγκ!

Θέλω να δω το νύχι σου για θα σκάσω!
Φιλι τρελλό!

manetarius είπε...

@τρελλο MAd!
Δεν πήρα ότι ήθελα βρέι! Ο γιατρός μου είπε τι κηδεμόνα να πάρω!
Τι καταχρήσεις κάνεις; Θα τις χρειαστώ σύντομα...!! :D

@houlk
ααα... απο ότι καταλαβαίνω το κρατουλάκι μας την κάνει όλη τη δουλειά, είναι τα βασικά έσοδα της χώρας μαζί με τον τουρισμό ...

@ακανόνιστη
Εγώ και μεσ' το σπίτι μου τις δέχομαι τις μονάδες απεξάρτησης, δεν έχω κανένα πρόβλημα!!
Άσε είχα έναν γνωστό δικηγόρο που είχε το γραφείο του απέναντι από μονάδα απεξάρτησης κι έκανε αίτηση στο κράτος να φύγει από την πολυκατοικία γιατί του έδιωχνε τους πελάτες!!!
Άι στο διάολο οι μαλάκες!

@Βαγγέλη μου
βρε λες να μου φυγε ο σπόνδυλος απ' αυτούς που μου 'χουν κάτσει στο σβέρκο;
Ευχαριστώ πολύ Βαγγελάκη μου, κι εσύ να δώσεις φιλιά στη γυναικούλα σου και την καθιερωμένη τσιμπιά στο ζουμπουρλούδικο μαγουλάκι του μικρού Αλέξανδρου! :)))

Ανώνυμος είπε...

χμ. με δυσκολα επανερχεσαι. Η βοηθεια για τον καθενα ειναι κατι διαφορετικο. Καποιοι θα πουν ''θελω λεφτα'', το ρισκαρεις να του/της τα δωσεις?
και τι να κανεις? να γυρισεις το κεφαλι και να μεινεις απρακτος? ουτε και αυτο ειναι λυση. ειναι ομως το μαναδικο πραγμα που μπορεις να κανεις. Αυτοι που θα επρεπε να κανουν κατι για αυτο, δεν κανουν γιατι απλα χεστηκαν.

manetarius είπε...

@exofthalmi
Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω και όντως είναι πολύ δύσκολά τα πράγματα γιατί πρέπει και οι ίδιοι οι χρήστες να θέλουν να βοηθηθουν αλλά σε πολλούς δεν δίνεται η ευκαιρία... κενό.

apos είπε...

Περαστικά μικρό μας μανιταράκι.
Στην Ελλάδα, όπως ξέρεις, έχουμε μια σταθερή αξία: όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, εμείς παριστάνουμε ότι δεν υπάρχει.
Πώς να βοηθήσουμε; Δυστυχώς, αν κάποιοι γλιτώσουν, θα το κάνουν γιατί δικοί τους άνθρωποι -συγγενείς και φίλοι- βρέθηκαν δίπλα τους να σπρώξουν χρήμα ή να τους στηρίξουν με κάθε τρόπο. Οι υπόλοιποι, άστα.
Ουφ.
(όταν βάφεις νύχια, κάνεις και γωνίες;)

wilma είπε...

Tο σημαντικό μανιταράκι ξέρεις ποιο είναι? ότι βλέπεις γύρω σου. ακόμη και με το κολάρο που κλειδώνει το βλέμα τουλάχιστον ευθεία μπροστά (να μη σου πω προς τα πάνω), εσύ μπόρεσες κι έσκυψες. και είδες. και μας είπες.
Σιγά σιγά πιστεύω θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά η βοήθεια. είμαι αισιόδοξη όταν υπάρχουν άτομα σαν κι εσένα.
Περαστικά sexy girl

Spy είπε...

Αγαπητή μου, είστε αθεράπευτα ρομαντική μου φαίνεται. Και δε θέλω να απαξιώσω τον προβληματισμό σας με αυτό, αλλά τα συμφέροντα που υπάρχουν πίσω από αυτά , είναι πανίσχυρα και οι άνθρωποι που τα έχουν, σημαντικά πιο έξυπνοι από τους πολιτικούς μας, που για πλάκα μπορεί να ξεβρακωθούν πιστεύοντας πως ο κόσμος δεν κοιτάει.

(η παρένθεση του apos βεβαίως βεβαίως είναι όλα τα λεφτά!)

kostaslogh είπε...

Περαστικά και καλωσόρισες Μανιταράκι!
Και ξανά περαστικά (για την ώρα ,μέχρι να συνέλθεις,γιατί αυτά τα πράγματα καλό
είναι να μήν τα περνάμε έτσι απλά)
Ήρθα όλο κέφι να σου ανεβάσω το ηθικό
αλλά έπεσαν τα αυτιά μου!
Και κοίτα να δείς σύμπτωση,έμαθα κάτι
σχετικό για γνωστό μου πρόσωπο πρόσφατα, ευτυχώς ελπιδοφόρο!
..τι να ευχηθώ....

Dr_MAD είπε...

ποτό, τσιγαράκια και πολλή πολλή τρέλα σε όλα (τραγούδια στο μετρό, χορός στα πεζοδρόμια, κραυγές από το μπαλκόνι, μπαλόνια στις σκάλες, σημαία της μοζαμβίκης στο γραφείο μου, εισιτήρια για τις νήσους Φερόες για ένα καταθλιπτικό τριήμερο, ψάθινο καπέλο με κοστούμι, χρέη φουλ για μια καινούρια μερσέντα, σπασμένα αντικείμενα σε κάθε έξαρση, μπόλικο και αμετανόητο φλερτ τύπου ο,τι-κάτσει-που-δεν-καθεται-στην-τελικη)

Εχω κι άλλα κόλπα, αλλά τα χρεώνω εξτρά

τελικά μάλλον σοβαρή ήτο η μετατόπιση, αν κρίνω από τον κηδεμόνα, οπότε ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑΑΑ

PS. Αυτό με το "να το κάνω μάκια να περάσει" ισχύει. Βάλε αυτόν που αγαπάς περισσότερο να σε θεραπεύσει

manetarius είπε...

@Aposuricate
Ουφ και ξανα ΟΥΦ!
(όταν κάνω γωνίες- κοψίματα, βάφω και νύχια! Το ντουκόχρωμα είναι πιο ανθεκτικό... όταν πλένω πιάτα δεν ξεβάφει... μα τι οικονόμα είμαι ε;)

@Wilmούλα
Δεν ξέρω αλλά εγώ ξαφνικά έχω χάσει την αισιοδοξία μου, κι ενώ πάντα τα έβλεπα όλα πολύ εύκολα να γίνουν, τώρα μου φαίνονται βουνό..!
Σέξυ γκέρλ ...με το κολάρο; Α...με το νύχιιι... :)

@Spy
Αυτό θα με φάει ...η ρομαντικίλα μου!
(ο Apos είναι όλα τα λεφτά και οι παρενθέσεις του ακολουθούν)

@κΩστα!
Πω πω..τι λες ρε παιδάκι μου..!
Ελπίζω όλα να πάνε καλά του παιδιού! Είδες τελίκά καλά λένε οτι το πρόβλημα είναι δίπλα μας διαρκώς..πρέπει να κάνουμε κάτι λοιπόν για να το εξαφανίσουμε!

@Mad
Μμμ...για να δούμε.. νομίζω οτι είμαι σε πολύ καλό δρόμο...τα κάνω σχεδόν όλα εκτός από το κάπνισμα και το ποτό.. είχα πέσει στο καζάνι όταν ήμουν μικρή κι έχω μια μόνιμη έκφραση μεθυσμένου στη φάτσα μου! Όσο για τα χρέη, να 'ταν κι άλλα.. μόλις ξεχρέωσα το αμαξάκι μου (σιτροέν όχι μερσέντα) και σε ένα χρόνο ξοφλάω και την τηλεόραση... αν δε βάλω και κάνα έξτρα δάνειο για σπίτι... όλα πάνε δεξιά (ακούς κύριε Καραμανλή;)

Πι.Ες. Άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα..δεν γίνεται τίποτα! :))

L' Aesthete Soleil είπε...

Περαστικά εύχομαι. Όσο για το κείμενο τόσο σκληρό αυτό που συμβαίνει. Πολλές φορές δεν το αντέχω. Ούτε να το σκέφτομαι.

manetarius είπε...

@soleil
Ευχαριστώ ήλιε!
Και να φανταστείς οτι υπάρχουν άνθρωποι που λένε "μην ασχολείσαι, κάνε τη ζωή σου και μη σε νοιάζει για τους άλλους"...μόλις μίλησα με έναν τέτοιον! Ουφ.. εαυτούληδες!

Skouliki είπε...

κοπελια για να δεις νυχι υπαρχουν λυσεις

facebook
mobile photo
καφε στο κολωνακι

dazed n' confused είπε...

Αντε Μανιταρακι μου, να σε δουμε και σε εκδοση Heavy Metal ...

... εννοω ...

Σ Ι Δ Ε Ρ Ε Ν Ι Α ... !!!



Οσο για το "θεματακι" που θιγεις, δεν μπορω να πω τιποτα ...
Εχω βιωσει παρομοια κατασταση απο κοντα ... απο πολυ κοντα ... απο παρα παρα παρα πολυ κοντα ... αλλα ακομα δεν εχω βρει το θαρρος να αναφερθω σ'αυτην ... (π.χ. σε καποιο ποστ μου ... γι'αυτο ειναι τα περισσοτερα για τραγουδακια ...)
Ελπιζω στο μελλον να τα καταφερω ...

Φιλια !!!
Πολλα πολλα !!!

Κωνσταντινιά είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!!!!!!

Ασκήσεις, φυσιοθεραπείες, ξεκούραση, προσοχή στις κινήσεις μερικές συμβουλές γι αποκατάσταση.Για σένα. Για τα παιδιά αυτά τι να πείς; Πιστεύω μου είναι πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.Πρέπει να πάψουν οι αιτίες που οδηγούν σε υποκατάστατα της ζωής και το κυριότερο να μην υπάρχουν οικονομικά οφέλη για να σταματήσει η διακίνησή τους πράγματα δυσκολα να μη πω ακατόρθωτα.

Φιλιά

manetarius είπε...

@σκώληξ
facebook (πες με οπισθοδρομική αλλά..) δεν ξέρω να χρησιμοποιώ..

mobile photo δεν έχω ενεργοποιημένο το mms στο κινητό μου..

ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚωΛοΝΑΚΙΙΙΙΙ...:)))

Υ.Γ. Θα σε γνωρίσω από το νύχι;

@ζαλισμένο μου αγόριιιιι!!!
Ευχαριστώ πολύ... είμαι και πολύ Metalica ε;

..κι εγώ..περίπου δηλαδή, αλλά πάντα μιλάω γι' αυτά μήπως και μπορέσω να κάνω κάτι γι' αυτούς που δεν έχουν κανέναν δίπλα τους!
Σε φιλώ πολυυυύ και σταυρωτά :))

Ανώνυμος είπε...

Σουπερ!
Περιττο να σου πω οτι μετα τη φωτο με τον σεξυ ναρθηκα, βλεπω Γαβαλα, Σιανιδη και τα αλλα κοριτσα να βγαινουν στο Σταρ με παρομοια αξεσουαρ!
Οσο για το ΠΟΛΥ ΘΛΙΒΕΡΟ παραδειγμα με το παλικαρι που καταφερε παρα το προβλημα του να περασει στα ΤΕΙ-για ακομα μια φορα το γαμωκρατος δειχνει τον ελιτισμο και τον ρατσισμο του.Αμα ηταν κανα "επωνυμο" πλουσιοjunkie τυπου Παπαμιχαηλ να δεις τι μεταχειριση θα ειχε...μεχρι τους καθηγητες στο κελι θα του φερνανε!

:(

manetarius είπε...

@κωνσταντινιά μου
οκ μπορεί να είναι ακατόρθωτο να σταματήσουν αυτά τα πράγματα αλλά δεν θέλω να πιστέψω οτι είναι ακατόρθωτο να κάνουμε κάτι γι' αυτά τα παιδιά που θέλουν να ξεφύγουν από όλο αυτό ...αφού για μερικούς δεν υπήρξε πρόληψη, ας γίνει κάτι μετά.
Φιλάκια πολλά!
Υ.Γ.Μη μου πεις οτι ζω στον κόσμο μου...το ξέρω! :)

@gio
Πωωω..λες να κάνω καριέρα στο αξεσουάρινγκ; Να γνωρίσω τέτοια σημαντικά πρόσωπα; Ανυπομονώ..! Τρέχω να πάρω σκύλο και να τον ονομάσω Κολόμπα!
Όσο για το σοβαρό μας θέμα...στο "επωνυμο" πλουσιοjunkie δε νομίζω να του έφερναν καθηγητές στο κελί...μάλλον θα του πήγαιναν κατευθείαν το πτυχίο!
Αν κι εδώ που τα λέμε...κακόμοιρα είναι κι αυτά είτε πλούσια είτε φτωχά.. παραμένουν χρήστες. Η διαφορά είναι οτι οι πλούσιοι χρήστες μπορούν να έχουν μια ευκαιρία παραπάνω ενώ οι άλλοι είναι καταδικασμένοι..

Side21 είπε...

Να αποφεύγεις τις αποθήκες
και τα επικίνδυνα στενά ...
Όσο για το σωφρονιστικό σύστημα
μην ανησυχείς βρίσκεται σε "καλά" χέρια.
Οι φυλακές όπως είδες είναι γεμάτες
μετανάστες, ρομά και πρεζόνια ...
Δηλαδή όσους δεν έχουν χρήματα για να
πληρώσουν ... ή να λαδώσουν ...
Περαστικά σου ... και ...
Περαστικά μας !!!

moutro είπε...

Ήθελα να γράψω κάτι αισχρό για το κ(ω)λάρο αλλά πονάς και δεν σε πειράζω :)
όσο για τα παιδιά χωρίς φλέβες ίσως δεν φταίει πάντα και μόνο η πολιτεία. Αλλά σίγουρα οι "μπρατσαράδες" όλο και κάτι μπορούν να κάνουν.

TeddyBoy είπε...

Χαχα Μανιτάρι μου,
Ένας συνεργάτης μου έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα (κολάρο) και όποτε περνάει από δίπλα μας παράγουμε κάτι ήχους που ακούγονταν όταν εμφανιζόταν ο Νταρθ Βέιντερ!
Ο κακομοίρης δεν έχει καταλάβει γιατί το κάνουμε!
ΥΓ 1. Όποτε μπορείς κάνε μια τσάρκα απ' το μπλογκ μου, να μου πεις αν μπορείς τώρα να δεις τις φώτος.
ΥΓ 2. Μια χαρά τα νυχάκια. Το χρώμα είναι 'φθηνό' και συνάμα φετιχιστικό!

manetarius είπε...

@Αγρυπνε
Τι δηλαδή, να κάνω ότι κάνει όλος ο "καλός" ο κόσμος για να μη χαλάσει η μέρα του;
Το ξέρεις το ανέκδοτο που λέει οτι η δικαιωσύνη είναι τυφλή;

@μούτρε
Αααα... εδώ μέσα δεν καταλαβαίνουμε από πόνο όταν είναι να χιουμορίσουμε!
Δεν είπα οτι φταίει η πολιτεία για όλα, φταίνε και οι γονείς, φταίει και η κακή παιδεία, φταίει η έλλειψη οικογένειας σωστής, φταίει κι η πολιτεία, φταίμε κι εμείς που κάνουμε τα στραβά μάτια για να μη χαλαστούμε...άστα, που να στα λέω!

@teddy
Χα χααα..τρελλάγορο! Πως κάνει ρε 'συ ο Νταρθ; Κι εγώ ακούω περίεργους θορύβους στη δουλειά :))
Υ.Γ. Έεεερχομαιαιαιαι...
Υ.Γ.2 Τα έσβησα τα νύχια...άλλωστε έχω κι ένα επίπεδο, άκου φθηνό! Άσε που δεν πάνε με το μαύρο γυαλιστερό μου παντελόνι από δερματίνη!

Roadartist είπε...

Περαστικά βρε μανιταράκι..σε είδα με το κολλάρο..και ψυχοπλακώθηκα :(((((

Προσοχή..και όντως το κόκκινο δε σου ταιριάζει ;)
φιλάκια πολλά, να γίνεις σύντομα περδίκι ;)

Σπύρος είπε...

Περαστικά σου :) όσο για τα υπόλοιπα δυστυχως η πολιτεία δεν κάνει τίποτα και ότι κάνει το κάνει καθαρά επιφανειακά και ειναι κρίμα

manetarius είπε...

@roadoύλα!
ευχαριστώ βρε κορίτσι..μην ψυχοπλακώνεσαι όμως, ο γιατρός μου είπε να μην το πολυφοράω αν μπορώ!

Έχεις δίκιο για το κόκκινο. Την επόμενη φορά θα τα βάψω μαύρα να ταιριάζουν με τον αντιδραστικό μου χαρακτήρα! :))
Φιλάκια πολλά

@Σπύρε
Ευχαριστώ Σπύρε!
Η πολιτεία ζει για μια "καθαρή" επιφάνεια!

KitsosMitsos είπε...

Κοίτα να αναρρώσεις πλήρως, ε;
Καλημέρα

manetarius είπε...

@kitsomitso
Άντε να δούμε, γιατί αυτή την ώρα είαμι στη δουλειά και χωρίς κολάρο..δεν μπορώ να το φοράω πολύ ώρα..τρελλαίνομαι!
Ευχαριστώ πάντως καλό απόγευμα! :)

Leviathan είπε...

perastika na einai einai kai na boreis na vgaineis oso sixna 8eleis!!!
kai mena kati tetoia me rixnoun...filia!!

Leviathan είπε...

perastika na einai einai kai na boreis na vgaineis oso sixna 8eleis!!!
kai mena kati tetoia me rixnoun...filia!!

Skouliki είπε...

θα με γνωρισεις διοτι θα κραταω το οσκαρρρρρρρρρρρρρρρρρ μου ντε !!!

οκ ...μπες skouliki04@hotmail.com

manetarius είπε...

@levi
Ευχαριστώ πολύ levi μου!!!
Είναι πολύ ψυχοφθόρα όλα αυτά και όταν τα βλέπεις και όταν τα ζείς και όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να βοηθήσεις..
Φιλιά!!

Υ.Γ. Με βοήθησε η επανάληψη του σχολίου..το εμπέδωσα! :Ρ

@σκώληξ
Καλά...περιττό να σου πω οτι έγραψε το πρώτο άνδεργράουνδ ποστάκι σου, και είμαι πολύ περίφανη για σένα!!!
Στο θέμα μας τώρα..ρε 'συ πως θα μπω σ' αυτό γιατί είμαι και λίγο χάπατο...στείλε μου στο mail μου τη διεύθυνση γιατί δεν βγάζω άκρην..:{

issallos είπε...

πρωτα να πω περαστηκα....και μετα να σου κανω μια ερωτηση....ποσο καιρο δεν γνωριζεις οτι ολο αυτο το σκηνικο χρονια το συντηρει η αστυνομια και κατ επεκταση το ιδιο το κρατος;
- ξερω γω ρε κοπελια μου φανηκε περιεργο...τοσα συνθηματα στους τοιχους....δε τα εχεις παρει ποτε σοβαρα;....δεν πειραζει που δεν ειπιες ξενοιαστη το καφεδακι σου στην Πλακα.....την αλλη φορα ισως αποκτησεις...πιο πολλες ανοχες, αντοχες, ορια....κτλ....και τον καφε σου θα τον απολαυσεις πιο καλα.....σορρυ που σου 'χωθηκα'... πρωτη φορα στο μπογ σου,αλλα μαλλον φταιει το μανιταρι σου.....ειχε παρενεργειες....!!!!!
ΥΓ εχω 15 χρονια που χω φυγει απο Αθηνα και ακομα ο βουρκος παραμενει..

issallos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Squeaky είπε...

Γεια σου Μανιτάρι μου και περαστικά!
Μακάρι να γιατρεύονταν κι οι εθισμοί με ένα κολλάρο... Στη χώρα μας όμως τους εθισμένους, τους πετάμε συνήθως σιδεροδέσμιους σε ανθρωποαποθήκες και τους αφήνουμε εκεί να σαπίσουν. Εκτός κι αν είναι κανας γκλαμουράτος κοκάκιας, που θα του συμπαρασταθούν σύσσωμες οι life-style εκπομπές, στην "περιπέτειά" του...

Yellow Kid είπε...

Πρώτα και καλύτερα σου εύχομαι να απαλλαγείς γρήγορα από αυτό το ασφυχτικό πράγμα στο λαιμό σου!


Τώρα βέβαια όσο αφορά τα drugs πριν αρχίσουμε να φωνάζουμε την αστυνομία που μέσα στο στενό της κεφαλάκι δεν θα μαζέψει μόνο τον έμπορο αλλά και τον άρρωστο (προτιμώ αυτόν τον όρο από τον "χρήστη") δεν θα ήταν καλύτερα να κοιτάξουμε πώς να αποποινικοποιηθούν;
Σίγουρα τα ναρκωτικά είναι αγαπημένο είδος αν θες να τα εκμεταλλευθείς εμπορικά. Σίγουρα τα σκληρά δημιουργούν φοβερές εξαρτήσεις, άρα πάντα υπάρχει ζήτηση. Από την άλλη, ένας ενήλικος χρήστης δεν θα πρέπει να είναι υπεύθυνος του εαυτού του; Και αν δεν τα καταφέρει και πέσει στην πρέζα ή στην εξάρτηση, δε θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό, όπως θα έκανε ένας αλκοολικός η ένας καπνιστής;
Τι δουλειά να έχει η αστυνομία; Τι θα βοηθήσει; Τον άρρωστο; Το να μην "φαίνονται" οι ναρκομανείς; Τον κηδεμόνα μας;

Υ.Γ. Έχεις τον αυχένα σου, σε πήρα και εγώ από το λαιμό με τα δικά μου!

Cookie είπε...

Ελα ντε, πώς να βοηθησουμε;

Οταν γινει πια καποιος ναρκωμανης, ειναι παρα πολυ δυσκολο να βγει και πεφτει ολο και πιο βαθια σ' αυτο το αδιεξοδο... Νομιζω η προληψη ειναι το καλλιτερο φαρμακο... αλλα πώς θα γινει για, αν καποιοι πολυ "σημαντικοι" τα μαγκωνουν με το εμποριο ναρκωτικων;;

Παντως τα νυχια σου πολυ ομορφα :))

Φιλακια πολλα πολλα και γινεις συντομα και καλλιτερα!

manetarius είπε...

@isale..
Καταρχήν, καλώς ήρθες!!
Η αλήθεια είναι πως χρόνια γνωρίζω οτι η αστυνομία συντηρεί όλον τον υπόκοσμο ...απλώς αρνούμαι να το καταπιώ!!!
Καλά κάνεις και μου τα χώνεις, νευριάζω κι εγώ με τον εαυτό μου που κάνω τόσο αφελείς σκέψεις καμιά φορά..
Υ.Γ. Ο βούρκος όχι μόνο παραμένει.. μεγαλώνει κι όλας, έχει φτάσει τη λίμνη Πλαστήρα !

@trip
Ευχαριστώ τριπόνι μου (να σου ζήσει το ποντικούλι σου)!!
Χθες διηγήθηκα όλο το παραπάνω σ' έναν τύπο στη δουλειά και η απάντηση που πήρα ήταν "τι σε νοιάζει εσένα, κάνε τη ζωούλα σου και άσ' τους να κουρεύονται. Απλώς να μη τους βλέπεις και σε χαλάνε. Εγώ με την κοπελιά μου (!) πάω στις πουτάνες της Ευριπίδου για χαβαλέ" !!! Έμεινα ΜΑΛΑΚΑΣ!!! Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που κοιτάνε την πάρτη τους και φέρονται κι έτσι μπροστά στην κατάντια του άλλου... πες μου, πως θα πάμε μπροστά ρε πούστη! Τι τους μάθαιναν οι γονείς τους;

@yellow
Απαλλάχτηκα απο σέναααα...απαλλάχτηκααααα!!!

Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα ρε 'συ αυτή. Κι από την άλλη πιστεύω οτι στην κατάσταση που είναι αυτοί οι άνθρωποι, είναι πολύ δύσκολο να βρούν το δρόμο μόνοι τους και να αποφασίσουν για τον εαυτό τους.
Οι μπάτσοι πάντως δεν θα έπρεπε να έχουν καμιά δουλειά πουθενά, έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, οτι όπου μπλέκονται, τα πράγματα γίνονται χειρότερα!
Υ.Γ. Μην ανησυχείς για τον αυχένα...αντέχω!

@δαμασκηνάκι μου καλό
Δεν είναι δύσκολο να απεξαρτηθεί κάποιος...αρκεί να το θέλει. Και κάποιος πρέπει να είναι εκεί όταν θα το αποφασίσει, για να του σταθεί και να τον βοηθήσει. Στην Ελλάδα ποιός είναι πού;
Σαφώς η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση!

Τα νύχια μου τα ξέβαψα ...με έκραξε ο Λ.! :)

Φιλιάααα!!!

beth είπε...

καταρχην! χαιρομαι που αναρωνεις!!
εμαθα πως ειχες προβληματακι στον αυχενα!

κατατελος! χαιρομαι που σε βρηκα. περιμενα αναρτηση σου πως και πως να σ αφησω σχολειο. ηρθε η ωρα σου.

επι του θεματος..
αυτα τα καιμενα τα παιδια φτασαν εκει που φτασαν και φταιει η κενωνια η ατιμη.
Το κρατος δε κανει τπτ γτ ετσι τους θελει. ολους μας ετσι μας θελει. ναρκωμενους αβουλους χαζους.
Τι μπορουμε να κανουμε? μαλλον οχι πολλα. καταρχην να αντισταθουμε σε καθε ναρκωτικο. για αρχη. να προστατευσουμε φιλους οικογενεια γυναικοπαιδα..
να λεμε παντα οχι σε ολα τα ναρκωτικα. και αν ποτε κανουμε καμια κουβεντα με κανενα τετοιο να τον πισουμε -οσο μπορουμε να αρχισει αποτοξινωση.
αυτα τα λιγα δυστυχως :(
ειναι οι πιο ευαισ8ητοι που ετσι καταλληγουν ειναι κριμα. η κοινωνια πληγει. χανει σπουδαιους ανθρωπους.

τι μπορουμε να κανουμε? να μη στρεφουμε το κεφαλι αποο το πρβλημα. λιγο και αυτο
ξερω αλλα...
καλημερα

Cookie είπε...

Δεν είναι δύσκολο να απεξαρτηθεί κάποιος...αρκεί να το θέλει.

Η απεξαρτηση απο τα ναρκωτικα δεν ειναι σαν απεξαρτηση απο το τσιγαρο ή τη σοκολατα. Ή και το αλκοόλ. Οι ανθρωποι αυτοί όταν δεν κάνουν χρήση περνάνε φοβερές κρίσεις και πόνους, και στα νοσοκομεία ακόμα να είναι, με φάρμακα και σχετική βοήθεια, μετά από πολύ λίγες μέρες τα παρατάνε και φεύγουνε...
Δύσκολο πραγματικά είναι, μανιταράκι μου, έχω δει τέτοιους ανθρώπους, ζουν ίσως ακόμα, μα είναι νεκροί ήδη... ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο...

Πολλά φιλιά!

manetarius είπε...

@beth
έκανα επιδρομή ήδη στο βλογι σου!
Προσπαθώ να μη στρέφω το κεφάλι και νομίζω οτι τα έχω καταφέρει πολύ καλά στη ζωή μου μ' αυτό το θέμα αν και είναι ιδιαίτερα λεπτό!
Συμφωνώ οτι το κράτος διακινεί όλα αυτά γιατί μας θέλει ναρκωμένους! Κι όταν δεν ναρκωνώμαστε από τις ουσίες, αναλαμβάνει δουλειά η τηλεόραση, οι διαφημίσεις...σκατά!
Τι κάνουμε τώρα;
Καλό μεσημέρι, έχω ξαναπεράσει απ' το βλόγ σου αλλά κάπου σ' έχασα στην πορεία :)

@δαμασκηνούλα μου
Ναι, γνωρίζω πολύ καλά τι στερητικά σύνδρομα περνάνε αυτοί οι άνθρωποι αλλά ξέρω οτι μόνο αν αυτοί φτάσουν στα όρια τους μπορούν να αποφασίσουν να κόψουν. Κανείς δεν μπορεί να τους πείσει.
Θα διαφωνίσω μαζί σου για το αλκοόλ. Πιστεύω, ξέρω δηλαδή, από ανθρώπους που έχω συζητήσει και είναι αλκοολικοί, οτι είναι πολύ πιο δύσκολο να απεξαρτηθείς απ' αυτό. Το βρίσκεις παντού, στην παρέα, στο περίπτερο, στο οικογενειακό τραπέζι...διαφημίσεις που μας βομβαρδίζουν.
Έχω φίλους που έχουν ξεφύγει από τη χρήση ουσιών και ζουν σαν να μην υπήρξε ποτέ αυτή η περίοδος στη ζωή τους. Κανένας από τους αλκοολικούς που γνωρίζω δεν έχει καταφέρει να κόψει το ποτό! Και πάλι δε σημαίνει οτι δεν είναι εφικτό να κόψει κι ο αλκοολικός.
Έχω μεγάλη πίστη σ' αυτούς που προσπαθούν και τα καταφέρνουν γι' αυτό πιστεύω οτι αν πετύχεις κάποιον πάνω στην απόφαση του να κόψει, ίσως μπορείς να βοηθήσεις. Όσο για τα στερητικά, πέρα από τον πόνο που κρατάει 3 μέρες(!)είναι όλα μέσα στο μυαλό, γι' αυτό χρειάζονται ψυχολογική στήριξη από ειδικούς...
Πωπωωω...πήρα φόρα ε; Δεν τολμώ να διαβάσω τι σου έγραψα, πρέπει να γράφω μισή ώρα..
Φιλιαα!

Skouliki είπε...

χριστε μου ...τι τραβαωωωωωω

καλα παω αμα δεις ενα σκουλικι εγω θα ειμαι μην τσιριξεις


επισης : ευχαριστω να σαι καλα βρε

Ανώνυμος είπε...

Γλυκό μου μανιτάρι καλώς σε βρήκα!

Είμαι μια μαμά, καινούργια (μόλις από τις αρχές του μήνα) στην μπλογκόσφαιρα και είσαι από τις πρώτες μου επαφές που έβαλα στην σελίδα μου.
Βρήκα απίστευτη ταύτιση στις αναρτήσεις σου, αλλά τούτη εδώ είναι φωτιά και λαύρα...
Καταρχήν σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση (το κόκκινο στο νύχι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ με φόντο το laptop)
Εγώ θα σου πω, ότι από την εμπειρία μου ως mama dalton (τέσσερις μαντραχαλέους ενάντια σε έναν ήρωα κανάκεψα!!!)
ΟΤΙ η μόνη λύση στο πρόβλημα που θέτεις για αυτά τα παιδιά είναι η ενημέρωση για την φύση της αρρώστειας τους.
Να μάθουμε όλοι εμείς οι ¨απ'έξω¨ ότι ο εθισμός είναι μια αρρώστεια που δεν έχει να κάνει μόνο με την χρήση ουσιών (ναρκωτικά-αλκοόλ κ.τ.λ) Ο εθισμός είναι μια σωματική, διανοητική και πνευματική αρρώστεια που επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής.
Η αντιμετώπιση της αρρώστειας έχει να κάνει με πολλά περισσότερα πράγματα από την απλή αποχή!
Όλα αυτά τα παιδιά υποφέρουν από μια ασθένεια και όχι από κάποια ηθική ανεπάρκεια. Είναι σοβαρά άρρωστοι και όχι απελπιστικά κακοί ή πιθανόν αθεράπευτα τρελλοί (έτσι δηλαδή όπως τους αντιμετωπίζει όλη η αδαής και ¨ηθική¨ κοινωνία μας)
Είναι μια αρρώστεια για την οποία υπάρχει λύση, δεν είναι κάποιο ηθικό δίλημμα. Αυτά τα παιδιά δεν διάλεξαν τον εθισμό σίγουρα όμως μπορούν να διαλέξουν την ανάρρωση τους.
Αυτό το ξέρεις σίγουρα και εσύ, αφού όπως λες είδες εθισμένους να αναρρώνουν και να παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους. Όσο για αλκοολικούς πίστεψε με υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν βρει λύση (πιο δύσκολα πιο εύκολα δεν έχει σημασία) και έχουν επανέλθει από τον γύρο του θανάτου στην ΖΩΗ!
Ζητώ χίλια συγνώμη για τα τόσα πολλά που είπα (αρμένικη βίζιτα έκανα) το θέμα σου όμως μανιταράκι μου, καίει και τσουρουφλίζει...
Πέρνα μια βόλτα από το σπιτικό μου θα χαρώ πολύ.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Καλό ξημέρωμα σε όλους

manetarius είπε...

@σκώληξ!
το είδα το σκωλήκι..πάω να σου απαντήσω...

@μαμά Ντάλτον
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου. Θλίβομαι όμως απίστευτα με όλα αυτά και πολύ παραπάνω με όλους τους "κοινωνικά αποδεχτούς" μαλάκες (ουπς..με σχωρνάτε ε;) που θέλουν να τους μαζέψει το κράτος για να μην τους βλέπουν και χαλάει η εικόνα για την περίφημη κατα τα άλλα πατρίδα τους...
Μη ζητάς συγγνώμη για την "κατάχρηση" χώρου :) το ρούφηξα το σχόλιο σου!
Πολύ χαίρομαι που έχω ωραίους τύπους στην παρέα μου!!

Καλημερούδια και πολλά φιλιά!

Dr_MAD είπε...

θα γίνω γκουρού τελος

Μουσαφιραίοι...